Peygamber Sevdalıları ve Belediyeden Mevlid etkinliğine ilişkin açıklama

Peygamber Sevdalıları ve Belediyeden Mevlid etkinliğine ilişkin açıklama

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da düzenleyecekleri mevlid etkinliği için belediye yetkilileriyle görüşme isteklerinin defalarca reddedildiğini, taleplerinin karşılanmadığını yineledi. Belediye de gereken düzenlemelerin yapıldığını savundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, pazar günü Diyarbakır'da düzenleyecekleri "Hazreti Peygamber’i Anlama ve Sünnetini Yaşama” mevlid etkinliği için belediyenin araç ve diğer ihtiyaçların tahsisinde bulunmadığını açıklamasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin "gereken düzenlemelerin yapıldığı" iddialarına yanıt verdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Etkinlik Düzenleme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 28 Nisan Pazar günü Newroz Parkı Miting Alanı’nda "Hazreti Peygamber’i (sallallahualeyhivesellem) Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı Mevlid etkinliği için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine alanla ve mitingle alakalı olarak bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla 2 Nisan 2019 tarihinde 2 farklı dilekçe ile başvuruda bulunulduğu hatırlatıldı.

"Taleplerimizin karşılanmayacağına dair sözlü olarak bize cevap verildi"

2 Nisan 2019 tarihli araç tahsisi ve malzeme ihtiyaçlarına yönelik araç tahsisi dilekçelerine gereken yazılı cevabın verilmediği aktarılan açıklamada, "Söz konusu dilekçelerimizin cevaplarını almak üzere defalarca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gitmemize rağmen seçimler sebep gösterilerek bize dönülmedi. Yeni başkanın mazbata almasından sonra ise tekrar bu dilekçelerimize resmi anlamda cevap verilmesi için düzenleme kurulu olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ile 3 defa görüşme için gittik. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı ile randevu talebimiz her seferinde reddedildi. (Burada isim isim kimlerle görüştüğümüzü ve bize verilen cevapları da paylaşmakta beis görmeyiz). Daha sonra ise taleplerimizin karşılanmayacağına dair sözlü olarak bize cevap verildi. Dilekçelerimizin resmi cevaplarını istememize rağmen 25 Nisan 2019 tarihine kadar da bize dönülmüş değildir. Biz de bu amaçla belediyenin yapması gereken hizmetleri yapmamasından dolayı çıkabilecek mağduriyetlerin kamuoyu tarafından da bilinmesi amacıyla 24 Nisan 2019’da basın açıklaması düzenleyerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bu olumsuz tavrını kamuoyuyla paylaşmış olduk. Bu basın açıklamasından sonra halktan yoğun bir tepki alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ağız değiştirerek sanki 24 Nisan 2019’da dilekçe vermişiz gibi (ki bizim başvurumuz 22 gün önce 2 Nisan’dadır) 25 Nisan 2019 tarihinde belediyenin resmi sitesinden Mevlid Etkinliği Düzenleme Kurulu’nu suçlayan yazılı bir basın açıklaması yayınlamıştır." denildi.

"Akıllara ziyan açıklamada tarafımız suçlanmış"

Açıklamada, "Tüm bunlara rağmen 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' sözünü doğrularcasına 25 Nisan 2019 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinden yapmış olduğu akıllara ziyan açıklamada tarafımız suçlanmış, belediyenin etkinlikle ilgili olarak tüm hazırlıkları yaptığı iddia edilerek tarafımız suçlanmış ve sanki bu basın açıklamasıyla siyasi bazı hedefler gözetiyormuşuz gibi kamuoyu yanıltmaya çalışılmıştır. Bu, kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu dilekçelerimizde irtibat telefonlarımız olmasına rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin cevap olarak bize dönmeyip yazılı olarak hem de olayı çarpıtarak sunması doğru bulmuyoruz."

Belediyenin bu açıklamasına rağmen iyi niyetlerini göstermek amacıyla Düzenleme Kurulu olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine giderek bu konu hakkında görüşme talebinde bulunulduğu aktarılan açıklamada, ancak bugün saat 14.30 itibariyle kendilerine resmi bir yazı ile dönülmeyip yarın (26 Nisan 2019) görüşme için randevu verildiği belirtildi.

Her şeye rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, bu konuda duyarlı olmaya davet edilen açıklamada, bundan sonraki aşamalarda kamuoyunun tekrar bilgilendirileceği kaydedildi.

Kurul, ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yazmış oldukları resmi dilekçeleri de paylaştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de Peygamber Sevdalıları Vakfının dünkü basın açıklamasının ardından şöyle bir yazılı açıklamada bulundu:

"Büyükşehir Belediyemize 24 Nisan 2019 tarihli yazılı başvuru ile ilgili olarak; Bağlar ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Newroz Parkında tertip edilmek istenen “Hazreti Peygamber'i (S.A.V) Anlama ve Sünnetini Yaşama” konulu açık hava toplantısı hususu hakkında Büyükşehir Belediyemize başvuruda bulunulmuş. 28 Nisan 2019 Pazar günü 12:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecek olan açık hava toplantısına ilişkin miting öncesi geliş güzergahlarında bulunan çöp konteynırlarının kaldırılması, çöp bidonlarının boşaltılarak çevrede bulunan taş, moloz vb. cisimlerin kaldırılması, miting sonrası kapatılan yolların araç trafiğine açılabilmesi için alan temizliği ve çevre düzenlemelerinin yapılması, alan denetimi için zabıtaların görevlendirilmesi, taşınır WC’lerin yerleştirilmesi, toplu taşınmada alternatif güzergahların belirlenerek ek otobüs seferlerinin düzenlenerek halkımızın mağdur edilmemesi için gereken düzenlemelerin ivedilikle yapıldığı ve ilgili birimler tarafından organize edilmesine rağmen sosyal medya ve yerel basında bunun çarpıtılarak, siyasi algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yapılan ve yapılacak çalışmalara rağmen bunları yapılmamış göstererek Büyükşehir Belediyemiz karalanmak istenmektedir. Göreve başladığımız andan itibaren ayrım yapmadan hizmet götürme anlayışımızı deklare ettiğimiz ve bunu pratiğimizde yansıttığımız halde kimi siyasi çevreler ideolojik bir tutum sergileyerek karalama kampanyası düzenlemişlerdir. Bunu kabul etmek mümkün değildir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler