Peygamber Sevdalıları'ndan "Kadir Gecesi" mesajı

Peygamber Sevdalıları'ndan "Kadir Gecesi" mesajı

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi ile ilgili bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu gecenin hakkıyla idrak edilebilmesi için gayret edilmesi, Kudüs başta olmak üzere tüm mazlumların kurtuluşu için dua edilmesi gerektiğini vurguladı.

Allah'a hamd, peygamber efendimize salat ve selam ile başlayan mesajı, Vakfın Marmara Koordinatörü Ercan Vergili okudu.

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi" ile kıymeti anlatılan bu gecenin kutsiyetine inanarak dua ve ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirten Vergili, hadisi şerifin ifadesiyle bu gecenin hakkıyla idrak edilmesi halinde günahların bağışlanmasına vesile olacağını kaydetti.

Allah'u Teâlâ'nın bu geceyi tüm insanlar için bir umut kapısı olarak bahşettiğini vurgulayan Vergili, bu gecede çokça ibadet edilmesi, Kudüs başta olmak üzere zulüm altında olan tüm mazlum coğrafyalar ve insanlar için bolca dua yapılması gerektiğini ifade etti.

Tavsiye ve hatırlatma mahiyetindeki mesajın tamamı şu şekilde;

Kâinatın yegâne sahibi, yaratanı, Rabbi ve bizleri yoktan var eden, en güzel ve en mükemmel doğru yaşam tarzı olan İslam ile bizleri şereflendiren yüce Allah’a (Celle Celaluhu) sonsuz hamd u senalar olsun!

Salat ve selam; yaratılmışların en hayırlısı, iki cihanın güneşi, insanlığı karanlıktan nura çıkaracak Kur’an meşalesini elinde tutan Hz. Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Efendimize, pak ehli-i beytine ve her biri birer yıldız hükmünde olan seçkin ashabının üzerine olsun.

"Şüphesiz biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik.

Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen bilir misin?

Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izni ile her türlü iş için iner de iner.

O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir suresi 1-5)

Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem) "Kadir Gecesi’ni, fazilet ve kutsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibadet ve tâatle geçiren kimsenin geçmiş günahları bağışlanır." (Müslim) buyurmuştur. Bu geceye erişenlere de; 'Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.' diye dua etmelerini tavsiye etmiştir.

Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu gece; ibadet ve duaların kabul edileceği müjdelenen, duaya teşvik edilen şerefli bir gecedir. Müslümanların büyük bir tazarru ve niyaz ile Rabbine yalvarması gereken bir gecedir.

Yüce Rabbimizin nezdinde değerimizi yükseltmenin yolu, hayatımızın her anını “Kadir Gecesi” şuuruyla sürdürmekten geçer. O halde bu gece, samimi tövbelerimizle Rabbimize yönelerek gaflet içerisinde geçirdiğimiz günlerimiz için ona istiğfar edelim. Allah katında yücelmenin yolu; sürekli nefis muhasebesi yapmaktan, geçmişimizi değerlendirmekten, gafletle geçen günlerimizi sorgulamaktan, hata ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfar etmekten geçer. Bu geceyi; manen yükselme, donanma ve arınma gecesi olarak kabul edip, onu idrak ederek gecemizi ibadetlerle süslememiz gerekir.

Dünyanın her köşesinde zalimin zulmü altında ezilen, mağdur edilen, malı mülkü ve yurdu işgal edilip talan edilen, açlığa, susuzluğa ve zillete maruz bırakılan, en mukaddes değerleri ayaklar altına alınan, başta Kudüs olmak üzere bütün mazlum Müslümanların kurtuluşu için bu gecenin hürmetine ve faziletine samimi bir şekilde inanarak çokça dua etmeliyiz.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Cenab-ı Allah'tan bir ömre bedel olan bu mübarek geceyi en hayırlı şekilde cami ve mescitlerde ihya etmeyi tüm Müslümanlara nasip etmesini; bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik ve beraberliğine; insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını diler; İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ederiz." (İLKHA)
https://youtu.be/NQ-Kb0O7r-U

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.