Peygamber Sevdalılarından konukevlerindeki ahlaksız görüntülere tepki

Şanlıurfa’da bazı konukevlerinde sıra gecesi adı altında sahnelenen gayri ahlâkî organizasyonlara tepki gösteren Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği, yetkililerin bu konuda bir an önce gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi.

2023 İslam Dünyası Turizm Başkentine hazırlanan Peygamberler Şehri olarak da bilinen Şanlıurfa'da Hazreti İbrahim'in (Aleyhisselam) makamının bulunduğu Balıklıgöl bölgesindeki bazı konukevlerinde sıra gecesi adı altında sahnelenen gayri ahlâkî organizasyonlara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'da kadim bir kültür olan sıra gecelerinin gelecek nesillere, tarihi ve kültürü taşıdığını belirten Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Göven, son dönemlerde bu kültürün yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekti.


Sıra gecesi adı altında gayri ahlaki organizelerin Hazreti İbrahim'in (Aleyhisselam) makamının bulunduğu Balıklıgöl Platosu'nun hemen yanı başında yapılmasını kabul etmediklerini belirten Göven, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın oynadığı ve okullarımızın çevresinde bu tür içkili, dansözlü programlar düzenleniyor. Ruhsatsız olmaları ayrı bir problemdir. Bu konu şehrimizin yöneticilerini ilgilendiren bir durumdur. Bu tür yerlere ruhsat dahi verilmemesi gerekiyor. Biz peygamberler şehrinde bunları kabul etmiyoruz." dedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Göven, "Mülki amirlerimizin ve seçilmiş olan yöneticilerimizin bu konu üzerinde durması lazım. Büyükşehir belediyesine bağlıysa belediyenin ivedilik ile bu konu üzerinde durması lazım ilçe belediyelerine bağlı ise onların da bu konu üzerinde durup bir an önce bir çözüme kavuşturması lazım. Bu kesinlikle kabul edilebilecek bir durum değil. İslam İş Birliği Teşkilatının, 2023 yalında Şanlıurfa'yı İslam Turizm Başkenti seçmesi şehrimiz için çok güzel bir durum. Bu vesile ile şehrimize dışarıdan bir sürü yabancı turist gelecek ve Urfa'nın kültürünü tanıyacaklar. Şanlıurfa'nın kültürünü tanıtmak ise Şanlıurfalılara düşüyor. İslam ülkelerinin turizm başkenti olarak ilan ettiği bir yerde bu tür ahlâksızlıklar ile öne çıkması ve medyaya yansıması şehrimiz adına çok sıkıntılı olacaktır. Bunun için yetkililerin bir an önce önlem alması lazım." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.