Peygamber Sevdalıları'ndan Ramazan mesajı: Deprem ve sel afetinden etkilenenler unutulmamalı

Peygamber Sevdalıları'ndan Ramazan mesajı: Deprem ve sel afetinden etkilenenler unutulmamalı

Ramazan ile ilgili bir mesaj yayınlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu ayın kulluk, şükür, hayır ve hasenat ayı olduğunu hatırlatarak deprem ve selden etkilenenlere sahip çıkma çağrısında bulundu.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı, 22 Mart Çarşamba günü kılınacak ilk teravih ve 23 Mart Perşembe günü tutulacak ilk oruç ile hanelerimize misafir olmaya başlayacak.

"Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ve ardından yaşanan sel afetinin gölgesinde başlayacak olan Ramazan, her zaman olduğu gibi Müslümanlar ve insanlık için içerisinde bin bir güzelliği barındırıyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, mübarek üç ayların sonuncusu olan ve içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin barındıran Ramazan ayı ile ilgili bir video mesaj yayınladı.

Vakıf adına mesajı okuyan Peygamber Sevdalıları Sakarya İl Temsilcisi Faruk Kılıman, Ramazan orucunun farz kılındığına ilişkin 'Ey iman edenler! Oruç sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz. (Bakara- 183)' ayeti ve 'Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır. (Buhârî, İman 28, Savm 6)' hasisini hatırlattı.

Ramazan, ibadet ve kazanımlarıyla fırsat ayıdır

Kılıman, "Allah Resulünün büyük bir özlem ve aşkla kavuşmayı arzu ettiği mübarek Ramazan ayına girmek üzereyiz. Her sene 'acaba bir daha Ramazan ayına ulaşabilecek miyiz?' diyerek büyük bir hüzünle uğurladığımız rahmet ve bereket ayına, bizleri tekrardan kavuşturduğu için Allah'a sonsuz şükürler olsun. Yüce Rabbimizden bizlere büyük bir nimet olan Kur'an ayı, rahmet ayı olan Ramazan ayı ile birlikte bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Kur'an ile haşir neşir olma ile mukabele, birlikteliğin ve topluca ibadetle teravih namazı, ömrün muhasebesini yapma ile itikâf, bereket ve yardımlaşma ile iftar ve sahur ibadetleri hayatımıza girmektedir. Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının da kapanıp şeytanların bağlandığı, gündüzleri oruçlu, geceleri de ibadetle geçirilen bu mübarek ayı en verimli şekilde geçirmek her Müslüman için büyük bir fırsattır." dedi.

Kulluk, şükür, hayır ve hasenat ayı Ramazan

Peygamber Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) 'Ey insanlar! Yüce ve mübarek bir ayın gölgesi üzerinize geldi. Ramazan ayında bin aydan daha hayırlı bir gece (Kadir Gecesi) vardır. Allah o ayı oruçlu geçirmeyi farz kıldı. Gecesinde namaz kılmayı (teravihi) nafile kıldı. Kim bu ayda hayırlı bir iş ile Allah’a yakınlaşmaya çalışırsa diğer aylarda bir farz ibadet eda etmiş gibi olur. Kim de bu ayda bir farzı yerine getirirse diğer aylarda yetmiş farzı eda etmiş gibi olur' şeklindeki hadisini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Kılıman, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan bu mübarek ayın en verimli şekilde geçirmenin dünya ve ahiret hayatı için saadetin kaynağı olduğunu ifade etti.

"Deprem ve selden etkilenenler unutulmamalı"

Ülkemizde yaşanan ve "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen depremler ve sonrasında yaşanan sel felaketine de değinen Kılıman, her iki afette de vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, geride kalanlara da sabır diledi.

Kılıman, "Rabbimizden bir daha böyle acı ve elim hadiseleri bizlere yaşatmamasını dileriz. Yapılan iyiliklerin, ecirlerin onlarca kat arttığı bu mübarek ayda, tüm kardeşlerimizi, başta deprem ve sel felaketinden etkilenen kardeşlerimiz olmak üzere, mağdur ve muhtaç kardeşlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Her yönüyle Müslümanlar için büyük hayırlar barındıran mübarek Ramazan ayının tüm İslam ümmetine bereket ve hayır getirmesini Yüce Rabbimizden dileriz." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler