Peygamber Sevdalılarından "üç aylar" mesajı

Peygamber Sevdalılarından "üç aylar" mesajı

Üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Platformu, mübarek aylar ve gecelerin Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, önemli tavsiyelerde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, mübarek üç ayların başlaması ve yarın akşam idrak edilecek olan Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

Platformdan yapılan açıklamada, İçerisinde Regaib, Beraat ve Kadir gecesi gibi mübarek geceleri barındıran maneviyatı yüksek üç aylara girildiği hatırlatılarak, bu mübarek ayların ve gecelerin Müslümanlar için hem nimet hem de fırsat olduğu ifade edildi.

Peygamber efendimiz bu mübarek ayları Müslümanlar için bir fırsat olarak değerlendirdiğine vurgu yapılan mesajda, ayrıca bu ayların ümmetin günahlarının affı için bir fırsat olduğu belirtildi.

Bu ayların Müslümanların vahdet ve kardeşliği için bir fırsata çevrilmesi gerektiği belirtilen mesajda, "Bu mübarek ayları fırsat bilerek ibadetlerimizi çoğaltarak düzene koymalı ve zor zamanlar geçiren Müslümanların vahdet ve kardeşliğinin tesisi için gayret ve çabamızı arttırmalıyız. İslam âleminin kurtuluşu için hem dua hem de maddi manevi desteklerimizi sunmalıyız. Müslümanların kurtuluşu da vahdet ve kardeşliğini tesisi de hiç şüphesiz Peygamber Efendimiz (sav)'in Sünnet-i Seniyye'sine sarılmak ve onun etrafında buluşmaktır. İslam âlemi olarak asrı saadet gibi bir yaşantıya ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır." denildi.

"İbadet ve dualarımızı çoğaltalım"

Mesajın devamında bu mübarek aylarda şunların yapılması tavsiye edildi: "Bu mübarek aylarda dua ve ibadet çoğaltılmalı. Kur'an ve sünneti ihya etmede hassasiyetlerimizi çoğaltarak başta ailemizde ve hayatımızın her alanında İslam'ı yaşamalı ve yaşatmalıyız. Peygamber Efendimizin hayatını daha çok okumalı ve amel etmeliyiz. İbadet ve zikirlerimizi çoğaltmalı, bol bol tövbe ve istiğfar etmeli, yüce kitabımız olan Kur'an'ı çokça okumalı; zorda, hastalıkta, zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı çoğaltmalıyız. İslami sorumluluklarımızı bilerek akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeli ve dualarını almalıyız. Fakir ve muhtaçları unutmayarak maddi ve manevi destekte bulunarak hal hatırlarını sormalıyız."

Açıklamanın sonunda, "Bu mübarek üç ayların tüm İslam âlemi için hayır, bereket, vahdet, kardeşlik ve zulüm altından kurtulmaya vesile olmasını, bir kez daha Yüce Rabbimizden en içten duygularımızla istiyoruz. Namaz ve duaların, tesbih ve salâvatların çokluğuyla her günün ve her gecenin İslam koktuğu bu nur ikliminin kendine has tüm güzelliklerinin kalıcı olması dileğiyle peygamber sevdalısı tüm halkımızın ve İslam âleminin mübarek üç aylarını tebrik ederiz." temennilerinde bulunuldu. (M. Fatih Akgül- İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.