Peygamberimize hakaret edilmesine deve kuşu misali sessiz kalmayacağız

Peygamberimize hakaret edilmesine deve kuşu misali sessiz kalmayacağız

​Hazreti Muhammed'e ve İslami değerlere saldıran oda TV’ye tepki gösteren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ve ÖĞDER Şube Başkanı Murat Kalkan, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Peygambere hakaretin kabul edilemeyeceğini söyledi.

İslam’a ve Peygamberimize hakaret eden Yerli Charlie Hebdo görevini gören oda TV adlı internet sitesine bir tepki de AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ve ÖĞDER Şube Başkanı Murat Kalkan’dan geldi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, Müslümanların bu saldırılara sessiz kalmaması gerektiğini belirterek hâkim ve savcıları harekete geçmeye davet etti.

Temiz, "Bizim için kutsal bir değere sahip olan liderimiz ve son Peygamberimize kendi ülkemizde hakaret edilmesini kesinlikle tasvip etmiyor ve sessiz kalmayı kabul etmiyorum. Amerika’ya gidip bir papaz hakkında konuşabilir misiniz? Bir din görevlisi hakkında konuşamıyorken ve Müslümanlar onların inançlarına bu kadar saygılı iken, basın, yayın organlarına verilen medya özgürlüğü adı altında yüzde 99’unu Müslüman olan bir ülkede Peygamberimize ağza alınmayacak bu hakaretlerin yapılması uygun mu? Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Neden bu tür yayınlara müsaade ediliyor?" şeklinde konuştu.

Temiz, "Birileri Peygamber Efendimize bir çamur atacak ve biz, deve kuşu misali sessiz mi kalacağız? Asla. Değil Türkiye, yurt dışında dahi Peygamber Efendimize hakaret edildiğinde sessiz kalmıyorken, kendi memleketimizde buna müsaade etmeyeceğiz. Allah’ın laneti Peygamberimize hakaret edenlerin üzerine olsun. Cahiliye döneminde de Peygamber Efendimize ve dine engel olmaya çalışmışlardır. O karanlık zihniyetler Peygamber Efendimizi taşlayarak, başının üstüne işkembe dökerek ona engel olmaya çalışmışlardır. Bu gün ise medya aracılığı ile bu karanlık odakların piyonluğunu, masonluğunu yaparak bu odakların kuklaları olduklarını gösteriyorlar ama bizler bu karanlık odaklara müsaade etmeyeceğiz. Cahiliye dönemlerinde de Ebu Leheb’lerin bitmediği gibi günümüzde de bitmeyeceklerdir. Sosyal medya ve basın aracılığı ile Peygamber Efendimize hakaret etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Müslümanlar olarak buradayız, asla sessiz kalmayacak, uyumayacağız ve bizler de bunu medya aracılığı ile tepkimizi dile getireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Cihad Kur’an’da zikredilen bir ibadet ve dinimizin emridir"

Oda TV'nin Peygamber Efendimize yaptıkları hakareti, düşünce özgürlüğü çerçevesinde kabul etmenin mümkün olmadığını belirten ÖĞDRER Şube Başkanı Murat Kalkan, hiçbir düşüncenin başkalarına hakaret etme hakkını vermediğini söyledi.

Kalkan, "Cihad kavramı Kur’an’da, namazdan daha fazla zikredilen bir ibadet ve dinimizin emridir. Hangi zamanlarda cihad edileceğini dinimiz belirlemiştir. Cihad, dinimizde çok önemli bir ibadettir. Namaz, zekât, hac gibi ibadetlerin bir vakti var ama cihadın belli bir vakti yoktur. Bizler Müslümanlar olarak kanımızın son damlasına kadar cihad etmekle mükellefiz ve bu Allah’ın emridir." ifadelerini kullandı.

"Saldırıların kesinlikle düşünce özgürlüğü ile hiçbir alakası yoktur"

Cihad ibadetinin, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkenin müfredatında yer almasından daha doğal bir şeyin olmadığına dikkat çeken Kalkan, "Bu tür saldırıları Cumhuriyet’in ilk yıllarında da gördük, İslam’ın ilk yayıldığı zamanlarda da bu tür saldırılara şahid olduk. Bu karanlık odakların Müslümanlardan ne tür talepleri vardı? Cihad ayetleri Kur’an’dan çıkarılsın, camilere sıra konulsun, bir kiliseyi andıran havaya sokulsun tarzı taleplerde bulundular. STK’lar bu tür saldırılara tepki göstermeli, bu tür saldırıların kesinlikle düşünce özgürlüğü ile hiçbir alakası yoktur." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan- İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler