Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Kadir Gecesi yoğunluğu

Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Kadir Gecesi yoğunluğu

Kadir Gecesi münasebetiyle yaşanan yoğunluktan dolayı Peygamberler Şehri Şanlıurfa tarihi günlerinden birini yaşadı.

Kur'an’ı Kerim'in nazil olmaya başladığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ihya etmek isteyen Şanlıurfalılar, çocuğu, genci, yaşlısı, erkeği ve kadını ile camilere akın etti.

Bazı vatandaşların iftarlarını Balıklıgöl yerleşkesindeki parklarda açtığı görüldü.

Şanlıurfalıların Kadir Gecesi münasebetiyle yine ilk tercihleri Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Mevlid-i Halil (Dergâh), Rızvaniye ve Hasanpaşa camileri oldu.

Camilerde yaşanan yoğunluktan dolayı akşam namazının ardından Balıklıgöl platosundaki camiler tamamen doldu.

Yaşanan yoğunluktan dolayı cami içerisinde yer bulamayan vatandaşlar, cami avlusunda, çimlerde ve çok tehlikeli olmasına rağmen cami çatısında teravih namazını kıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından camiye gelenlere şeker, lokum, tatlı, meyan şerbeti ve su ikramında bulunuldu.

Şehir içinden ve şehir dışından Kadir Gecesi’ni ihya etmek için gelen vatandaşlar Balıklıgöl’ü, Hazreti İbrahim’in makamını ve Bediüzzaman Said Nursi’nin ilk gömüldüğü kabri ziyaret ederek dua etti.

Yatsı ezanından önce Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından gecenin anlam ve önemine binaen bir sohbet yapıldı.

Tövbe etmenin geçmiş günahları sildiğine değinen Müftü Taştan, “Kadir Gecesi ile ilgili olarak Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor, ‘Kim iman ederek ve sevabını Allah’tan bekleyerek Kadir Gecesi’ni ihya ederse geçmiş günahları affolunur.’ Ne ile karar vermekle. ‘Yarabbi! Hazreti Muhammed’e indirdiğin Kur’an’ı Kerim’e sahip çıkacağıma ve bağlı olacağıma söz veriyorum’ demektir. Bizi affedecek Allah’tır. Dünyamızın ve ahiretimizin mamur olması için bunu yapmamız lazım. Rabbimizin cennetine girmek ve onun cemalini görmek istiyorsak bunu yapmamız lazım. Allah Resulüne komşu olmak istiyorsak bunu yapmamız lazım.” diye konuştu.

Bugün Kur’an’ı Kerim'in çok okunmasına rağmen tam olarak yaşanmadığından yakınan Taştan, “Bugün Kur’an bir kitap halinde önümüzde duruyor. Bir çantamızda, duvarda asılıdır. Kütüphanelerimizde var, bir hafızın kalbinde, beyninde ve ezberinde var. Elhamdülillah Kur’an okunuyor ama Allah Resulünün hadisini hatırlatmakta yarar var. ‘Gün gelecek İslam’ın sadece insanlarda ismi kalacak. Ben Müslümanım diyecek, İslam’a selamet dini diyecek ama terör olaylarını İslam adına yapacak. Haram işlenecek ama Müslüman kisvesi altında yapılacak. Günah işleyecek ama onu önemsemeyecek. Kur’an’ın resmi kalacak. Kur’an, kitap olarak kalacak, en güzel şekilde televizyon ekranlarında Kur’an’ı Kerimler okunacak ama sıra Kur’an’ı yaşamaya gelince sadece Kur’an’ı resmi kalacak.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından geceyi ihya etmek amacıyla mevlit programı düzenledi. Program yapılan dualarla sona erdi.

Bazı vatandaşlar programın ardından geceyi ihya etmek amacıyla camide kalırken, cami çıkışlarında yaşanan yoğunluktan dolayı izdiham yaşandığı gözlendi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.