Peygamberler Şehri'nde gençleri ifsad edici festivallere tepki

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da ​düzenlenmek istenen festivallere tepki gösteren STK Temsilcileri, gençleri ifsad edici konserlerin derhal iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa'da düzenlenecek 15'inci "fanta fest" etkinliğine tepkiler devam ediyor. Belediyenin ve fantanın organize ettiği konserlerin Şanlıurfa'ya yakışmadığını belirten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, festivallerin gençlerin ahlakını bozduğunu ifade ettiler.

Festivallerde haram kılınan şeylerin yapıldığını ve içki tüketildiğini belirten STK temsilcileri, gençlerin zevk ve sefaya düşkün hale getirildiğine dikkat çekti.


Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Göven ve Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Seyfettin Gündüz, kentte belediyenin ve Fanta'nın düzenleyeceği festivaller ile ilgili açıklama yaptı.

"Düzenlenen festivaller Müslüman gençlerin ahlakını yozlaştırıyor"

Düzenlenen konserlerin dindar gençliği dinden uzaklaştırma projesi olduğuna vurgu yapan Göven, "Bu tür konserler memleketimize yakışmıyor. Özellikle Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya hiç yakışmıyor. Türkiye'nin hiçbir yerine yakışmaz. Türkiye'nin geçmişine bakıldığında İslam memleketi ve Müslümanların memleketidir. Düzenlenen festivaller Müslüman gençlerin ahlakını yozlaştırıyor. Batı Emperyalist kültürünü gençlerimize empoze etmeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez bir durumdur. Buradan şehrimizin yöneticilerine sesleniyorum. Valimize, Büyükşehir Belediyesine ve bu konuda destek verip önayak olanlara sesleniyoruz. Bu tür konserlere önayak olmayın. Bunlar gençliğin ahlakını bozuyorlar. Gençlerimizi yozlaştırıyor. İleride baş edemeyeceğimiz sorunlara sebep oluyor. Hükümetin sürekli dile getirdiği 'dindar gençlik söylemi' var. Bu dindar gençliği dinden uzaklaştırma projesidir. Buna sebep olanların farkında olması gerekir." diye konuştu.

"Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya hiçbir şekilde yakışmıyor"


Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Göven

İslam Kültür ve Medeniyet Başkenti seçilen bir şehirde bu tür festivallerin yapılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Göven, "Peygamber Sevdalıları olarak böyle bir etkinliğin Şanlıurfa'da yapılmasını istemiyoruz. Gençlerimizin ahlakının bozulmasını istemiyoruz. Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya hiçbir şekilde yakışmıyor. İslam Kültür ve Medeniyet Başkenti olarak seçilmiş bir şehirde bu tür festivallerin yapılması kabul edilemez. İleriye dönük olarak gençlerimizin ahlakını bozacak ve yozlaştıracaktır. Bu durum inanç meselesini aşıyor. Gençleri düşünemez hale getiriyor. Gençlerimize sadece zevk ve sefaya düşkün hale getiriyor. Sadece zevk ve sefasına düşkün bir gençliğin yetişmesine sebep oluyor." dedi.

"Şehrimizde bu tarz şeylerin olmasını istemiyoruz ve kabul etmiyoruz"

Bu tür etkinliklere öncülük yapanlara seslenen Göven, "Bu tür festivallerde içkiler de tüketiliyor. Haram şeyler yapılıyor. Kadın ve erkekleri meydanlarda topluyorlar. İstenmeyen görüntüler oluşuyor. Bundan ötürü şehrimizde bu tarz şeylerin olmasını istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. İnşallah bu tarz etkinliklere önayak olanlar, bunun farkında olup engel olurlar. Gençleri bozan hiçbir program ve hiçbir proje Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışmaz." şeklinde konuştu.

"Müstehcen diyebileceğimiz görüntülerle karşılaşılıyor"


Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Seyfettin Gündüz

Gençleri ifsad eden etkinliklerden vazgeçilmesi gerektiğine değinen Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Seyfettin Gündüz, "Birçok Peygamberin yaşadığı bir memleketteyiz. Misafirperverliğiyle, dindarlığıyla insani vasıflarıyla nam salmış bir memleketteyiz. Beklentimiz Urfa'nın dokusuna uygun bir etkinlik düzenlemeleridir. Göz boyamak babında yapılan festivaller, gençlerimize bir fayda sağlamıyor. Gençlerimizi zıvanadan çıkarıyor. Gördüğümüz sahneler, Urfa'mıza hiçbir şekilde yakışmayan sahnelerdi. Kız ve erkekler iç içe dans ediyor, çok kötü sahnelerle karşılaşıyorlar. Müstehcen diyebileceğimiz görüntülerle karşılaşılıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir an önce gençlerimiz ifsad eden, köklerinden ve dinlerden uzaklaştıran etkinliklerden vazgeçilsin. " ifadelerini kullandı.

"Neden siz Batıya angaje bir şekilde etkinlikler düzenliyorsunuz?"

Toplumu ifsad edici etkinliklere imza atıldığını ifade eden Gündüz, "Sizler, gençliğimizin altına dinamitler koyan tehlikeli yaratıklarsınız. Neden siz Batıya angaje bir şekilde etkinlikler düzenliyorsunuz? Kendisini dindar olarak tanıtan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Siz halka hizmet etmek için buraya geldiniz. Dindar bir profil ile buraya geldiniz. Toplumu ifsad edici etkinliklere imza atıyorsunuz. Lütfen bir an önce bu etkinliklerden ve tahribattan vazgeçin." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.