Pire Kureyş ziyaret yolu bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi

Pire Kureyş ziyaret yolu bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Göllü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen “Pire Kureyş” ziyaret yolunun yapılamasını isteyen vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyete dikkat çektiler.

Mardin’in Ömerli ilçe merkeze bağlı Göllü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve bölgenin 638 yılında fethi sırasında şehit olduktan sonra aynı yere defin edildiği ifade edilen Pire Kureyş, geçen yüzyıllar içerisinde vatandaşlar içerisinde bir ziyaret haline geldi.

Özellikle nisan ve mayıs aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Pire Kureyş Ziyaretgâhına giden yolların bakımsızlığı nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi, vatandaşları mağdur ediyor.

Ziyaretgaha gelen vatandaşlar, yolun bakımsızlığı nedeniyle araçlarının bozulduğunu, bazı araçların altlarında hasar meydana geldiği için kullanılmaz hale geldiğini belirtiliyor.

Katır ve at arabalarıyla bile Ziyaretgaha gelmekte zorlandıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek Ömerli ilçesinin önemli ziyaret merkezlerinde biri olan Pire Kureyş yolunun bir an önce yapılmasını istediler.

Hıdır Poyraz
Pire Kureyş ziyaret yolu bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi

Mahalle sakinlerinden Hıdır Poyraz, bölgenin İslam topraklarına katıldığı zaman Peygamber Efendimizin soyundan olan Pire Kureyş’in de burada şehit düştüğü yere defin edildiğini belirtti.

Geçen yıllar içerisinde buranın vatandaşlar tarafından ziyaret edildiğine dikkat çeken Poyraz, bir yıl içerisinde binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini vurguladı.

Ziyaretgaha giden yolların çok bozuk olduğunu belirten Poyraz, şöyle dedi:

“Burada şehitlik var, ziyaretgah var, ancak yol çok bozuk. Buraya yıl içerisinde on binlerce kişi gelip ziyaret ediyor. Yetkililerden bir an önce yollarımızın yapmalarını rica ediyoruz. Biz burada mağduruz. Araçlarımız kullanılamaz hale geliyor bu yolda. Özellikle bahar aylarında burada oturacak yer kalmıyor. Milletimiz mağdur oluyor. Yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz.”

Muhammed Poyraz
Pire Kureyş ziyaret yolu bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi

Muhammed Poyraz da ulaşım açısında çok zorluk çektiklerini ifade etti. Yolun bozukluğu nedeniyle araçlarının kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Poyraz, “Yetkililer bizi duysun. Pire Kureyş Ziyaretgahının yolunu yapsınlar. Çünkü her yıl binlerce insan mağdur oluyor.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.