Piyango ile halk kumara teşvik ediliyor

Piyango ile halk kumara teşvik ediliyor

​Yılbaşı kutlamaları ve "Milli Piyango" adı altında resmi olarak oynatılan kumar ile ilgili konuşan Diyanet-Sen Elazığ İl Başkanı Murat Ergen, devletin halkı kumar oynamaya teşvik ettiğini söyledi.

Diyanet-Sen Elazığ İl Başkanı Murat Ergen, yılbaşı ve şans oyunları ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Hristiyanlar yılbaşını Hazreti İsa`nın doğumu olarak kutladıklarını hatırlatan Ergen, Müslümanların tüm peygamberlere iman etmekle mükellef olduklarını ama hem Hristiyan âleminin hem de Müslümanların inançlarına ters düşen bir yaşam tarzını benimsediklerini, bu duruma diyanet camiası olarak buna çok üzüldüklerini söyledi.

Müslüman toplumun, Hristiyan topluma özenmesi, içki ve fuhuşla kutlamalar düzenlemesinin çok çirkin bir fiil olduğunu Ergen, şöyle konuştu:

Cenabı Allah Kur'an-ı Kerim'de Maide suresinde, 'Ey iman edenler! İçki, kumar, fal okları ve dikili taşlar, şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan uzak durunuz'' diye buyuruyor. Cenabı Hakk'ın buyruğuna Müslümanlar olarak uymak zorundayız. Bu minvalde yılbaşı kutlamalarında müslümanlar üzerinde yıllardır oynanan bir takım oyunlar neticesinde, Müslümanların, Hristiyan kültürünü almasına, Noel ağaçları, Noel baba gibi birtakım sapkın şeylerle yılbaşı kutlamaları yanlıştır. Müslümanların yılbaşı kutlaması, Efendimizin Mekke'den Medine'ye göçünün yıldönümüne denk gelen Hicri yılbaşıdır. Biz bunu kutlarız. Bu kutlamayı da ibadet niyetiyle peygamberimize salat ve selam getirerek gerçekleştiririz. Bunun dışında yapılan yılbaşı kutlamalarının özellikle Allah'ın emirlerine aykırı, peygamberimizin davranışlarına terstir. Bu tür yılbaşı kutlamalarına halkımızın tevessül etmemesini, müslümanca yaşamasını ve Hıristiyan özentisini bırakmasını, biz buradan bütün vatandaşlarımızdan, bütün Müslüman halkımızdan talep ediyoruz.

"Halk, devlet eliyle kumar oynamaya teşvik ediliyor"

İnsanların yılbaşı dendiğinde akıllarına 'Milli Piyango'nun geldiğini hatırlatan Ergen, "Kumarın devlet eliyle oynatılması, devlet eliyle insanların kumara teşvik edilmesi, devletin bu sektörden para kazanması gerçekten içler acısı bir durumdur. Milli Piyango kesinlikle haramdır. Milli Piyango'ya verilen para haramdır. Oradan çıkacak parayı yemek de haramdır. Ama ne yazık ki, bu devlet eliyle yapılıyor. Devlet bunu teşvik ediyor. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz! Bu tür şeylerin tamamen kaldırılması tamamen, kaldırılması mümkün değil ise bile devletin tekelinde bunun alınması, başındaki milli kelimesinin oradan kaldırılması gerekiyor. Biz milli deyince milli ve manevi değerlerimiz bağlılık aklımıza geliyor. Milli deyince dinimiz geliyor, milli deyince İslam âlemine yıllarca mihmandarlık yapmış bir milletin mensupları aklımıza geliyor. Sizin vesileniz ile dünya Müslümanlarının tamamına seslenmek istiyorum! Yılbaşı kutlamaları, yılbaşında birtakım aşırılıklar, içki, kumar gibi, dansöz gibi, işte yılbaşı ağacı noel gibi, noel baba gibi takım argümanların tamamından uzak durmamız gerekiyor. Müslümanlar olarak ve milli piyangoya kesinlikle tevessül etmememiz, milli piyango bileti almamamız, buradan çıkan paranın haram olduğunu, buradan tüm vatandaşlarımıza tüm bütün Müslüman âlemine tüm İslam alemine haykırmak istiyorum." diye konuştu.


Piyango ile halk kumara teşvik ediliyor

Piyango ile halk kumara teşvik ediliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler