PKK 2 Üniversite öğrencisini kaçırdı

PKK 2 Üniversite öğrencisini kaçırdı

Hakkâri’de (Colemérg) dindar kişilikleri ile tanınan 2 üniversite öğrencisinin PKK/HDP tarafından kaçırıldığı öğrenildi.

Hakkâri Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 1. Sınıf öğrencisi İdris Doğan (20) ve Zafer Ekman’ın (20) 15 gün önce PKK/HDP tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

Kaçırılmadan önce okulda bulunan PKK/HDP’li öğrencilerle bir tartışmaları olduğu öğrenilen bu iki öğrencinin, dindar kimliklerinden dolayı daha öncede PKK/HDP’li öğrenciler tarafından dolayı hedef haline getirildiği ve tehdit edildiği ortaya çıktı.

Dindar  kimliklerinden dolayı sürekli olarak okulda bulunan Üniversitede faaliyet yürüten CODER üyesi olan PKK/HDP’li öğrenciler tarafından tehdit edildiği ortaya çıkan İdris Doğan ve Zafer Ekman’ın son olarak kaybolmadan önce öğretmenlerinin düzenlediği yılsonu pikniğine katıldığı, dönüşlerinde ise CODER’in önünden geçtikleri sırada dernekten çıkan PKK/HDP’li öğrencilerce önce darp edildikleri, ardından yakalanarak şehirdeki PKK militanlarına teslim edildikleri ortaya çıktı.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan İdris Doğan’ın ailesi, İdris’in kaybolmasından sonra Hakkâri’ye gittiklerini, orada İdris’e ulaşmak için her yolu denediklerini, hatta polise dahi gittiklerini, fakat bir sonuç alamadıklarını söylediler.

“CODER öğrencileri kaçırdığını kabul etti”

Hem okulda hem de derneğin çevresinde bulunan bütün kameraların tamamının devre dışı bırakıldığını öğrendiklerini belirten İdris Doğan’ın akrabalarından R. D, İdris’in kaçırılmasının üzerinden 15 gün geçtiğini ve kendisinin bir heyetle beraber Hakkâri’ye giderek sözü geçen CODER yetkilileri ile görüştüklerini söyledi.

R.D, “Dernek yetkililerine İdris ve arkadaşının durumunu sormak için oraya gittik. Her ikisinin de ellerinde olduğunu kabul ettiler ve bize teslim etmeyeceklerini, kendilerini sorgulamak için tuttuklarını, sorguladıktan sonra geri göndereceklerini bize söylediler. Ancak aradan 15 gün geçti ve göndermeyeceklerine kani olduk. Zaten bu güne kadar götürdükleri hangi birini gönderdiler ki. Bizde çıkıp geri gelmek zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Hakkâri’den çıkarılarak sınır ötesine götürüldüklerini öğrendik”

Olayı polise de anlattıklarını, ancak polisin kendilerine, sadece “olayı takip ediyoruz” demekle yetindiğini belirten R.D, edindikleri bilgiye göre oğlu İdris ve arkadaşı Zafer’in Hakkâri’den çıkarılarak sınır ötesine götürüldüklerini de sözlerine ekledi.

“Yetkililer daha duyarlı olsun”

R.D, yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden daha duyarlı olması çağrısında da bulundu.

"Aksi halde ne yapacağımızı biliriz"

Bu kaçırılma olayının gündeme geldiği Şehid Aytaç Baran'ın cenaze merasiminde konuşan Ömer Çelik Hoca, Seçimden önce Hakkâri’de 2 Dindar Üniversite öğrencisinin PKK tarafından kaçırıldığını belirtmiş, yaşanan bu olayın bugüne kadar açıklanmamasının sebebinin ise halk arasında bir infialin oluşmasını önlemek olduğunu belirtti.

Çelik, yaptığı konuşmada, kaçırılan iki üniversite öğrencisinin biran önce serbest bırakılmalarını isteyerek, "Aksi halde ne yapacağımızı biliriz" demişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.