PKK 30 yıl önce bugün Pınarcık'ta 30 köylüyü katletti

PKK 30 yıl önce bugün Pınarcık'ta 30 köylüyü katletti

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 16’sı çocuk 6’sı kadın 30 kişinin öldürüldüğü PKK katliamının üzerinden 30 yıl geçti.

Ömerli'nin Pınarcık (Xerzikê Erebo) köyünde 20 Haziran 1987 tarihinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 köylünün PKK tarafından katledilmelerinin üzerinden 30 yıl geçti.

Kürdistan tarihinde PKK'nin işlediği en vahşi cinayetlerden olan Pınarcık katliamında 16 çocuk 6 kadın kurşunların hedefi olmuş, saldırı sonucunda 30 köylü hayatını kaybetmişti.

Kundaktaki bebeklerin katledildiği saldırının benzerleri sonraki süreçte farklı bölgelerde de gerçekleşti. Kendisine biat etmeyen, kendi gibi düşünmeyen Kürt halkını hedef alan PKK, son 40 yıl içerisinde binlerce Müslüman Kürdü ya katletti ya da ölmelerine sebebiyet verdi.

Ömerli'ye 20 kilometre mesafede bulunan Pınarcık köyünde yaşamaya devam eden Şeyhmus Yavuz (77) isimli amca, 30 yıl önceki saldırıda tüm ailesini kaybettiğini, eşi ve 5 çocuğu başta olmak üzere ailesinden 17 kişinin katledildiğini söyledi.

Katliamı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını, olayın acısını ilk gün gibi yüreklerinde taşıdıklarını söylen Yavuz, PKK'nin köyün üç tarafından saldırıya geçtiğini, kendilerinin ise cephaneleri bitene kadar karşı koyduklarını belirtti.

"Dinimizde suçsuz yere bir kişiyi öldürmek tüm âlemi öldürmek gibidir." diyen Yavuz, "Şimdi bizim suçumuz neydi, ya o çocukların ve bebeklerin suçu neydi. Çok yazık, bu nasıl bir vicdansızlıktır. Eğer vicdanları olsaydı zaten bu katliamı yapmazlardı. Bunlar Allah tanımızdırlar. İsteğimiz bu gibi katliamlar artık yaşanmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

Evleri ateşe veren, 6 aylık bebekleri dahi kurşuna dizen PKK’liler, köydeki hayvanları bile ateşe verip telef ettiğini söyleyen Yavuz, katliamın bu yönüyle de unutulmayacağını dile getirdi.

PKK katliamı "Soylu eylem" diye nitelendirdi

İşlediği vahşet ile halkın üzerinde korku imparatorluğu oluşturmaya çalışan ve bunun için her yolu mubah görerek köy yakan, bebek, çocuk, kadın, yaşlı, genç ayırt etmeden öldüren PKK, katliamı kendi yayın organı Serxebûn aracılığıyla üstlenmişlerdi. Pınarcık köyünde mazlum bir şekilde katledilen köylüleri “çete” olarak yaftalayan Serxebûn dergisi, olaydan hemen sonra katliamı övünerek PKK'nin yaptığını duyurmuştu.

PKK'nin "Soylu eylem" diye nitelendirdiği bu katliamı Serxebûn'un Haziran 1987’de yayımlanan 66'ıncı sayısı şu ifadelerle anlatıyor: “Pınarcık eylemi kimsenin çarpıtamayacağı gerçekleri ortaya sermiştir. 80 Kişiden oluşan donanımlı bir ARGK birliği Ömerli’nin birkaç km yakınında çetelerin bulunduğu köyü sarmış ve çeteleri imha etmişlerdir.” (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler