PKK, belediye araçlarını kullanarak hendek kazdı

PKK, belediye araçlarını kullanarak hendek kazdı

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK yandaşları belediyeye ait araçlarla sokaklarda hendek kazdı. PKK yandaşları olay yerine gelen kolluk güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtılar.

ŞIRNAK-  PKK Cizre’den sonra İdil’de de hendek kazdı. Yolu trafiğe kapatan PKK yandaşları halkın araçlarını durdurarak kimlik ve bagaj kontrolü yaptı.Olay yerine gelen kolluk güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtılar.

 

İdil ilçesinde PKK’liler belediyeden temin ettikleri kepçelerle Turgut Özal Mahallesindeki Sokak girişlerini kepçe ile hendek kazdı. Daha sonra Adile Naşit Caddesine çıkarak yolu trafiğe kapattı. PKK yandaşları halkın araçlarını durdurarak, kimlik ve bagaj kontrolu yaptı. PKK’liler olay yerine gelen polis ile uzun namlulu silahlarla çatıştı.

 

Öncelikle polise molotof kokteyli ve ses bombasıyla saldıran PKK’liler daha sonra uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çıkan ateş sonucu ölen ve yaralanan olmazken 3 polis panzerlerine  kurşun isabet ettiği belirtildi.

 

Kolluk kuvvetlerinin gaz bombalarıyla dağıttığı göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Göstericilerin yakalanması için  operasyon başlatıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.