PKK Beytüşşebap’ta AK Parti yöneticisini öldürdü

PKK Beytüşşebap’ta AK Parti yöneticisini öldürdü

AK Parti Beytüşşebap İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanını Naci Adıyaman PKK tarafından öldürdü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün sabah saatlerinde PKK tarafından kaçırılan kardeşi Fikret Adıyaman’ı kurtarmaya giden AK Parti Gençlik Kolları Başkanını Naci Adıyaman yaşanan çatışmada öldürüldü.

İLKHA’nın yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, dün sabah saatlerinde Beytüşşebap’ın Ayvalık köyüne gitmekte olan Fikret Adıyaman, yol kesen PKK’liler tarafından kaçırıldı. Olayı duyan kardeşi ve aynı zamanda AK Parti Beytüşşebap İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanını olan Naci Adıyaman, amcaoğlu Sıtkı Adıyaman’ı da yanına alarak kardeşini kurtarmak üzere bölgeye gitti. Burada yaşanan çatışmada Naci Adıyaman hayatını kaybetti. Amcaoğlu Sıtkı Adıyaman ise yaralı olarak geri dönmek zorunda kaldı.

Ardından bölgede çok sayıda korucunun katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün sabah kaçırılan Fikret Adıyaman’dan hâlâ haber alınmazken hayatını kaybeden Naci Adıyaman’ın cenazesi Şırnak Devlet Hastanesinde yapılacak otopsinin ardından akşam saatlerinde Ayvalık köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.

PKK tarafından kaçırılan Fikret Adıyaman’ın da 2011-2013 yılları arası AK Parti Beytüşşebap İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanlığını yaptığı öğrenildi.

Naci ve Fikret Adıyaman kardeşlerin Jirkî Aşireti Reisi Tahir Adıyaman'ın yeğenleri olduğu bilinirken, Jirkî Aşireti mensuplarının daha önceleri de PKK’nin hedefi olduğu basına yansımıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.