PKK, Beytüşşebap’ta sivil alanları da hedef almış

PKK, Beytüşşebap’ta sivil alanları da hedef almış

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Kurban Bayramı’nda PKK’nin gerçekleştirdiği saldırılarda, başta camiler olmak üzere sivil yaşam alanlarını da hedef alması gözlerden kaçmadı.

Kurban Bayramı’nda PKK’lilerin Beytüşşebap’ta düzenlediği saldırıda sivil yaşam alanlarını; cami ve sağlık ocaklarını hedef aldığı görüldü.

Yapılan saldırılar sonrasında ilçede büyük tahribatlar meydana geldi. İlçe merkezinde cami minareleri, sağlık ocağı ve okullar PKK’lilerin saldırılarına hedef oldu. İlçede yaşanan saldırıların boyutu objektiflere yansıdı.

Beytüşşebap’ta yaşanan çatışmalarda halkın can güvenliğinin hiçe sayıldığı, sağlık merkezinin yanı sıra kamu binaları ve lojmanların hedef alındığı, kimi camilerin de kısmen yandığı görüldü.

Beytüşşebap’ta neler olmuştu?

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 24 Eylül gecesi PKK’liler kapsamlı saldırılar gerçekleştirmiş, bunun sonucunda 2 asker ve 3 sivil hayatını kaybetmiş, 11 polis, bir geçici köy korucusu ve  5 asker yaralanmıştı.

Yaralıların hastaneye ulaştırılması için bölgeye sevk edilen ambulanslara da uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, ambulans şoförü hayatını kaybetmişti. 

Ayrıca ilçede yaşanan çatışmalarda 56 PKK’li de ölmüştü.

İLKHA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.