PKK Beytüşşebap’ta sivilleri hedef aldı:4 ölü

PKK Beytüşşebap’ta sivilleri hedef aldı:4 ölü

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçe merkezinde dün gece başlayıp halen devam eden çatışmalarda, PKK’lilerin attığı havan topu mermisinin bir eve düşmesi sonucu, 3’ü evdekilerden, 1’i de ambulans şoförü olmak üzere 4 sivil hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Beytüşşebap ilçe  merkezinde, dün gece saat 23.00’ten  beri hala devam eden  PKK’liler ile kolluk güçleri arasındaki   çatışmalarda 4 sivil hayatını kaybederken, 2 asker de yaralandı.

Sabaha karşı PKK’lı grup tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na yapılan havan saldırısında jandarmaya yakın olan bir eve düşen havan mermisinin patlaması sonucu, aynı evde bulunan Ahmet Temel (55), oğlu Behçet Temel (27) ve akrabaları Alya Temel (35)  ağır yaralandı. Evde bulunan Fevzi ve Hasan Temel de hafif yaralandı.

Durumu ağır olan yaralılar ambulansla Uludere Devlet Hastanesine kaldırılırken, yolda hayatlarını kaybetti. Hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi Uludere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hayati tehlikesi olmayan diğer iki yaralı Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan, çatışmada yaralanan polis memurlarını almak için Beytüşşebap Devlet Hastanesinden İlçe Polis karakoluna giden ambulansı PKK’lilerin taraması sonucu, ambulans şoförü Şehmuz Dursun olay yerinde hayatını kaybetti.

İlçede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.