PKK, bölgenin kalkınmasının önündeki en önemli engeldir

PKK, bölgenin kalkınmasının önündeki en önemli engeldir

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, bölgenin kalkınmasındaki en büyük engelin PKK’nin sivillere ve siyasetçilere yönelik saldırıları olduğunu söyledi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, PKK’nin son zamanlarda sivil halka ve siyasetçilere yönelik saldırılarını kınamak için basın açıklaması düzenledi.

AK Parti il binasında düzenlenen basın açıklamasına İl Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ilçe başkanları katıldı.

Basın açıklamasını AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynelabidin Beyazgül okudu.

Sivil halka ve siyasetçilere yönelik yapılan saldırıları kınayan Beyazgül, bu saldırıların halkın iradesine yapılan saldırılar olduğunu söyledi.

Beyazgül, “Ülke genelinde sivil halka ve siyasetçilere yönelik saldırılar artmış bulunmaktadır. Silahlı saldırılara maruz kalan siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, halkın özgür iradesi ve bu iradenin sandığa yansımasıyla seçilmiş olup bulundukları makamlar da halk adına hareket etmektedirler.” dedi.

Bu saldırıların sadece kişilere yönelik olmadığını söyleyen Beyazgül, saldırıların halkın iradesini yansıtan, iradeye en önemlisi de insanca yaşama hakkına yönelik saldırılar olduğunu ifade etti.

15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın direnişini hatırlatan Beyazgül, “Bundan sonra da bu tür eylemlerle siyaset hakkı elinden alınmak istenen halkımız siyasi haklarının elinden alınmasına da direnecektir.” diye belirtti.

Beyazgül, “PKK ve diğer terör örgütlerinin saldırıları bölgenin kalkınması önündeki en önemli engeldir. Kadim şehrimiz ve peygamberler kentimiz olan Şanlıurfa'mızın tarihinde geçmişten bugüne kadar dini bütün, vatanına ve milletine sahip çıkan, örf ve adetleri İslami kimliğiyle özdeşleşen hoşgörü kimliği ile de geçmişte onlarca etnik grubu bünyesinde bulunduran halkımız, yaşam hakkını ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir eylemi kabul etmemektedir. Bu nahoş durumdan yılmayacak ve korkmayacaktır. Hiçbir terör olayı bizleri ülkemize partimize daha da önemlisi halkımıza hizmet etme aşkımızdan alı koyamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.