PKK Dargeçit'te şantiye basıp ateşe verdi

PKK Dargeçit'te şantiye basıp ateşe verdi

Mardin'nin Dargeçit ilçesinde petrol arama çalışmaları yapan şantiyeyi basan 20-30 civarında kişiden oluşan PKK'lı grup, işçilerin bütün telefonlarını topladıktan sonra, şantiyeyi ateşe verdi. Jandarmaya haber verilmesine rağmen halen bir gelişme yok.

MARDİN- Mardin’in Midyat ile Dargeçit ilçeleri arasında yer alan Dargeçit’e 5 kilometre uzaklıkta yer alan, Kısmetli (Baskil) köyü civarında bulunan petrol arama şantiyenin, saat 19.00’da 20-30 kişiden oluşan   PKK’li  grup tarafından basıldığı  bildirildi.

Edinilen bilgiye göre şantiye işçilerinin vardiya  değişimi sırasında şantiyeye gelen PKK’liler, bütün işçileri bir araya toplayıp cep telefonlarına el koydu.  PKK’li grup daha sonra şantiyeden sorumlu E.rbil S. adlı  mühendisi çağırarak, ‘Sizi uyardığımız halde burayı kurdunuz. 16’sına kadar burası bizden sorulacak’ dedikten sonra tüm şantiyeyi ateşe verdiler.

Baskın sırasında kaçmayı başaran 3 şantiye personelinin belirttiğine göre, ilk fırsatta Jandarmayı arayıp olayı haber verdikleri, ancak jandarma görevlisinin emir almadan müdahale edemeyeceklerini söylediği ifade edildi.

Son gelen bilgilere göre PKK'li grubun şantiye işçierini serbest bıraktığı ve Jandarma ekiplerinin olay yerine intikal ettiği öğrenildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.