'PKK-Hizbullah Çatışması Kapıda!'

'PKK-Hizbullah Çatışması Kapıda!'

PKK'nin gençlik yapılanması YDG-H'nin İslami kurumlar ile Mütedeyyin ailere yönelik gerçekleştirdiği saldırı füryasına verilen tepkiler artarak devam ediyor. Saldırıların devam etmesi halinde olası bir PKK-Hizbullah çatışmasının kapıda olduğuna dikkat çek

Nasname'nin yaptığı analizdeki bazı bölümleri sizlerle paylaşıyoruz:

“PKK/BDP’nin her söyleminden ‘barış, demokrasi, şiddetsiz ortam’ gibi sözler dökülürken aynı anlayış, açıkça HÜDA PAR (Hizbullah) çevresine saldırmakta ve bir çatışma zeminin taşlarını hızla döşemektedir. Olası bir çatışmanın nelere mal olacağını geri zekâlılar bile tahmin ederken kendilerini toplumun öncüsü olarak gören “ileri zekâlı” politik aktörlerin bu tehlikeyi görmemesi düşündürücüdür. Şayet gördükleri halde sessiz kalıyorlarsa bu durum çok daha vahimdir.
 
PKK’nin tek taraflı saldırıları son günlerde insan hayatına kast etmeye dönüştü. Cizre’de yaşanan PKK saldırısı, olası bir çatışmanın ve katliamın habercisidir ne yazık ki. Ve halen utanmadan susuluyor, sessiz kalınıyor.

ÇATIŞMA ÇIKARSA SORUMLUSU PKK’DİR
Bu son olaylarda HÜDA-PAR çevresi oldukça olgun bir tutum takındı bugüne kadar ve umarız bu tutumları da devam eder. Bu nedenle her iki yapıyı aynı kefeye koyup eleştirmek haksızlık olur. Bugün legal alanda hareket eden Hizbullah, PKK’nin saldırgan tutumuna karşılık vermiş değildir.
 
Tek taraflı başlatılan saldırılar karşılıklı çatışmaya dönüşürse bunun baş sorumlusu PKK’dir kuşkusuz. Savaşsız ve gerilimsiz yaşayamayan PKK’nin saldırgan tutumu sert şekilde eleştirilmeli ve olası olaylardan kendisinin sorumlu olacağı en uygun şekilde ifade edilerek gereken tepki gösterilmelidir.” (Doğruhaber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.