"PKK iç savaş provası yaptı"

"PKK iç savaş provası yaptı"

Sivas'ta ortak deklarasyon yayımlayan Sivil Toplum Kuruluşları, PKK/HDP'lilerin geçtiğimiz günlerde birçok ilde yaptıkları eylemelerle, iç savaş provası yapmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, birlik ve sağduyu mesajı verdi.

SİVAS - Sivas'taki STK'lar, geçtiğimiz günlerde PKK/HDP'lilerce ülkenin birçok noktasında düzenlenen eylemleri değerlendirmek ve halka sağduyu çağrısını yinelemek üzere ortak deklarasyon yayınladı.

 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın başkanlığında Belediye Sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, PKK/HDP'lilerin provokasyon girişimlerine dikkat çekilerek halka birlik ve sağduyu çağrısı yapıldı.

 

26 Sivil Toplum Kuruluşu adına açıklamayı okuyan Belediye Başkanı Sami Aydın, "Son bir haftadır, ülkemizde yaşanan bir kâbusa, hep birlikte şahitlik ediyoruz. İzlediklerimiz, gördüklerimiz yaşadıklarımız,  gerçek bir akıl tutulmasını ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

 

"Yaşananlar hepimizi kaygılandırdı"
"Siyasi sorumluluktan uzak olan bir partinin çağrısı ile huzur ortamı bir kez daha bozuldu." diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Yine toprağa şehit bedenleri düştü, onlarca masum insan hayatını kaybetti. Yüzlerce kamu malı talan edildi. Ülkemizin birliğine kast edenler, alçak girişimlerinin dozunu artırarak, vandallık sergiledi. Bu ülkede iç savaş provası yapılmaya çalışıldı. Bu tablo; bu ülkede barışa, huzura ve kardeşliğe inanan bizleri derinden yaraladı, endişelendirdi ve ürküttü. Ülkemiz ve bölgemiz adına kaygılandırdı. Hedeflerimiz açısından tedirgin etti."

 

Aydın, Asırlardır Sultan-şehir Sivas’ın yöneticileri olarak, çözümün yine birlikten, kardeşlikten ve sağduyudan geçtiğine inandıklarını kaydederek,  yaşanan olayların bir an önce son bulmasını temennisinde bulundu.  (Veysi Siyah - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.