“PKK katletti, Devlet sahip çıkmadı”

“PKK katletti, Devlet sahip çıkmadı”

Adana’da camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği gerekçesiyle PKK tarafından, çocuklarının arasında katledilen Ethem Türkben’in ailesi, devletin kendilerine sahip çıkmadığını ve hiçbir devlet yetkilisinin kendilerine başsağlığı dilemediğini ileri sürdüler.

Adana’da camide Kur’an-ı Kerim dersi verdiği gerekçesiyle PKK tarafından katledilen Ethem Türkben’in (33)  ağabeyi Harun Türkben, hiçbir devlet yetkilisinin kendilerini arayıp başsağlığı dilememesine sitem etti.  “PKK katletti, Devlet sahip çıkmadı!”diyen acılı ağabey, kardeşinin yetimleri için ‘sivil şehitlik’ hakkı istedi.

Kardeşinin, evinde eşi ve çocukları ile birlikte yemek sofrasında iken masumane bir şekilde katledildiğine dikkat çeken ağabey Harun Türkben, “PKK kardeşimi çocuklarının gözleri önünde katletti. Kardeşimin eşi karnındaki bebeği ve 3 çocuğu ile dul kaldı. Devlet bizi yasımızda sahipsiz bıraktı. Adana’da herhangi bir devlet yetkilisi bizi arayıp başsağlığı bile dilemedi. Devletin kardeşimin dul eşine ve yetim çocuklarına sahip çıkmasını istiyorum, kardeşim için sivil şehitlik hakkı tanımasını istiyorum.” dedi.

Kardeşi Ethem’in  PKK’nin katletmesi olayı ve sonrasında yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan ağabey Harun Türkben, kardeşinin son 2 yıl namaza başladığını, sakalı uzun olduğu için de PKK tarafından sürekli tehdit edildiğini söyledi.

“Kardeşimi, çocuklarının gözleri önünde öldürdüler”

Ağabey Türkben, kardeşinin öldürüldüğü geceyi ise şöyle anlattı:

“Kardeşim Ethem, sabah namazları da dahil, tüm namazlarını camide kılardı. Camide Kur’an dersi verdiği onlarca talebesi vardı. Kur’an dersi verdiği için defalarca PKK tarafından tehdit edilmişti. 22 Temmuz’da akşam namazını kıldıktan sonra aynı sokakta olan evine geliyor. Ailece sofrada iken maskeli 3 kişi evin arka tarafından dolanarak sıcak nedeniyle açık olan kapıdan giriyor. O an çocukları ile sofrada olan Ethem’e 3 kurşun sıkıyorlar. Yere düşünce kelime-i şehadet getiriyor ve vefat ediyor.”

“Eşi 4’üncü çocuğunun müjdesini verdiği gün katledildi”

İkisi erkek biri kız olmak üzere 3 çocuğu olan Ethem Türkben’in öldürülmeden hemen önce eşinden 4’üncü çocuk müjdesini aldığını belirten ağabey Türkben, kardeşinin doğacak çocuğunu göremeden katledildiğini söyledi.

“Devlet bizi yasımızda sahipsiz bıraktı”

“Devlet bizi yasımızda sahipsiz bıraktı. Adana’da herhangi bir devlet yetkilisi bizi arayıp başsağlığı bile dilemedi.”diyerek yetkililere serzenişte bulunan Türkben, “Devletin kardeşimin dul eşine ve yetim çocuklarına sahip çıkmasını istiyorum, kardeşim için sivil şehitlik hakkı tanımasını istiyorum” dedi.

Kardeşinin ailesine ‘sivil şehit’ statüsünün verilmesi ve maaş bağlanması için mahkemeye başvuracaklarını, ancak avukat tutacak kadar paralarının da olmadığını dile getiren Türkben, Adana Valisi Mustafa Büyük’ten bu konuda destek istedi. (Ayhan Kaya –İLKHA)

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.