PKK, KCK'yı Dinlemiyor!

PKK, KCK'yı Dinlemiyor!

Gürkavak Köyü Varagöze bölgesindeki Kepre Yaylası'na giden minibüsü durduran PKK'lılar aracı ateşe verip şoförünü de kaçırdı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Gürkavak Köyü Varagöze bölgesindeki Kepre Yaylası'na süt sağmaya giden kadınları taşıyan minibüsün şoförü, aracıyla birlikte PKK tarafından kaçırıldı.

AKRABALARI HABER VERDİ

Kaçırılan kişinin akrabaları yaptıkları aramalar sonrası aracın yakıldığını, kaçırılan kişinin de PKK'lıların elinde olduğunu Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki 7'nci Hudut Alay Komutanlığı'na bildirdi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

ŞEMDİNLİ'DE PATLAMA

Bu arada Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Umurlu Mahallesi'nde saat 19.30 sıralarında patlama sesi duyuldu. Yapılan araştırmalarda, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na yaklaşık 3 kilometre mesafede, bir katırın mayına basarak yaralandığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KCK'NIN TALİMATI DİKKATE ALINMADI

KCK tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada "Yol kesmeler, asayiş kurmalar, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalıdır" denilerek, kepenk kapatma eylemlerinin de yapılmaması için çağrıda bulunulmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.