PKK operasyonunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

PKK operasyonunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkâri'de PKK/KCK faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak başlatılan operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında Yüksekova İlçesi kırsal alanındaki sığınak içerisinde gizlenmiş mühimmat tespit edildi.

Konuya ilişkin Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, operasyonda sığınak içerisinde gizlenmiş 50 kilogram amonyum nitrat maddesi, 2 adet G-3 piyade tüfeği, 2 RPG-7 roketatar silahı, 2 doçka ayağı, birer adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, Bixi namlusu, Kanas namlusu, tetik tertibatı ve dipçiği, Uçaksavar El Kundağı, silah mekanizması ve G-3 Piyade Tüfeği Şarjörü ele geçirildiği ifade edildi.

Ele geçirilen diğer mühimmat ve yaşam malzemeleri bilgilerinin aktarıldığı açıklamanın devamında, 13 AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 6 şarjör kütüklüğü, 3 el bombası, 25 EYP düzeneği, 9 telsizli EYP verici düzeneği, 20 roketatar mühimmatı, 5 roketatar sevk fişeği, bir antitank roketatar mühimmatı ve 100 adet 7.62 mm. fişek ile yaşam malzemelerinin ele geçirildiği bilgisine yer verildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.