PKK saldırısında hayatını kaybeden uzman çavuş defnedildi

PKK saldırısında hayatını kaybeden uzman çavuş defnedildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK ile asker arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden bir uzman çavuş, memleketi Bingöl'de defnedildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK ile asker arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Ersin Özyurt, memleketi Bingöl'ün Solhan ilçesinde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Dün yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Özyurt için Solhan Jandarma Komutanlığında cenaze töreni düzenlendi.

Daha sonra Solhan Merkez Ulu Camii'ne getirilen Özyurt'un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Murat köyüne bağlı Alak mezrasında toprağa verildi

Törende katılımcılara hitap eden Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, "Ersin kardeşimiz, peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehadet mertebesine kavuştu. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Allah'ın izniyle bunu unutmayacak ve unutturmayacağız. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hain, alçak ve dış güçlerin maşaları, karanlık odakların taşeronları PKK terör örgütüne ve hiçbir terörist örgüte boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Cenaze törenine; Bingöl Valisi Ali Mantı, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bingöl İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, hayatını kaybeden askerin yakınları ve sevenleri ile vatandaşlar katıldı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.