PKK şehir merkezinden adam kaçırmak istedi

PKK şehir merkezinden adam kaçırmak istedi

Hakkari Şemdinli ilçesinde dindar kimliğiyle bilinen bir kişi, PKK tarafından dağa kaçırılmak istendi.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK tarafından başarısız bir kaçırma girişimi yaşandı. Şemdinli’de dindar kimliğiyle tanınan A.B. isimli kişi, Masiro köyünde ikamet eden N.T. isimli şahsın girişimiyle dağa götürülmek istendi ancak kaçırılmak istenen şahıs ve yakınlarının tepkisi ve direnci üzerine kaçırma eylemi sonuçsuz kaldı.

Kaçırılma teşebbüsünden HDP/DBP sorumlu tutuldu

Kaçırılma girişiminde bulunulan A.B'nin akraba ve aşireti olaya sert tepki göstererek HDP/DBP’yi sorumlu tuttu. Akşam saatlerinde A.B. isimli şahsa giderek, “Bizimle gel, seni dağa kaldırıyoruz” mesajıyla dindar şahsı götürmek isteyen N.T.’nin HDP/DBP’ye yakınlığı, kaçırılmak istenen şahsın aşireti Gerdi’yi harekete geçirdi.

Gerdi aşiretinin DBP ilçe başkanlığının önünde toplanarak tepki göstermesi üzerine açıklama yapmak zorunda kalan DBP ilçe eş bakanı Davut Evin, kaçırma girişimini yalanlayarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Açıklamadan tatmin olmayan Gerdi aşiretinin bunun karşılıksız kalmayacağını bildirdiği belirtiliyor.

Daha önce tehdit edilmişti

Kaçırılmak istenen A.B'nin daha önce de PKK tarafından defalarca tehdit ve rahatsız edildiği ifade edildi.

Son olarak Ağustos 2014'te ilçede 30 kişinin isminin yer aldığı tehdit bildirisi dağıtan PKK'nin, A.B'ye de bu bildirilerden göndererek tehdit ettiği öğrenildi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.