PKK, silahsız erlere bombalı saldırı düzenledi

PKK, silahsız erlere bombalı saldırı düzenledi

PKK, sivil araçlarla Van’dan Hakkari’ye giden silahsız erlere yönelik bombalı saldırı düzenledi.

PKK, sivil araçlarla Van’dan Hakkari’ye giden silahsız erlere yönelik bombalı saldırı düzenledi. Bingöl’de katledilen 33 er olayını hatırlatan saldırıda şans eseri herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bomba 2 saniye geç patlayınca büyük bir faciadan dönüldü.

Van-Hakkari karayolunda seyir halinde olan ve askerlik görev yeri Hakkari’ye çıkan erleri taşıyan 20 araçlık minibüs konvoyuna yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Başkale ilçesi ile Van arasında bulunan dağlık alandaki bir menfeze önceden yerleştirilen büyük bir patlayıcı, erleri taşıyan minibüslerin geçişi sırasında patlatıldı.

Yolun yarısına yakın bölümü havaya uçarken şans eseri araçlar isabet almadı. Patlamanın etkisiyle yolda 2 metre derinliğinde 3 metre genişliğinde çukur oluştu. Görev yerlerine gidecek olan, sivil giyimli ve silahsız askerler bir saate yakın patlama bölgesinde bekletildi. Olay yerine gelen komandolar, saldırganların kaçtığı yöne doğru operasyon başlattı.

150 METRE KABLO DÖŞEMİŞLER

PKK'lilerin, erlerin bölgeden geçeceği bilgisini nasıl ve nereden aldığı tespit edilemedi. PKK'lilerin menfeze yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmek için menfez ile yolun 150 metre uzağında bulunan tepeye kablo döşediği ortaya çıktı. PKK'lilerin yakalanması için patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile asker sevk edildi. Güvenlik güçleri, ikinci bir bomba ihtimaline karşı Hakkari-Van karayolunu yarım saat trafiğe kapattı. Daha sonra kontrollü araç trafiği sağlandı. Yolda uzun araç konvoyları oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler