PKK tarafından Gara'da katledilen askerler son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın Gara bölgesindeki mağarada PKK tarafından katledilen 13 rehineden er Müslüm Altıntaş ve Adil Kabaklı, Gaziantep’te gözyaşları arasında defnedildi.

Irak'ın Kuzeyinde bulunan Gara'da bir mağarada PKK'nin rehin tuttuğu, aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 13 rehinenin kurşuna dizilerek katledilmesinin ardından Türkiye'ye getirilen rehinelerin naaşları, Malatya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Cenazelerin teslim edilmesinin ardından piyade er Müslüm Altıntaş ve tankçı er Adil Kabaklı’nın naaşı dün Gaziantep’e getirildi. Altıntaş ve Kabaklı için Asri Mezarlığındaki Nakıboğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar tarafından ikindi namazına müteakiben kıldırılan cenaze namazının ardından Altıntaş ve Kabaklı’nın naaşları, gözyaşları arasında Asri Mezarlığa defnedildi.

Törene, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Valisi Davut Gül, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile Altıntaş ve Kabaklı’nın aileleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

2 Ekim 2015 tarihinde Erzincan’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan piyae er Müslüm Altıntaş ile Ağrı’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan tankçı er Adil Kabaklı, Tunceli-Pülümür kara yolunda yol kesen PKK mensupları tarafından bulundukları otobüsten indirilerek kaçırılmıştı.

Altıntaş’ın annesi Songül ve babası Şevket Altıntaş ile Kabaklı’nın annesi Cennet Kabaklı 5 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasına önüne gelerek evlat nöbeti eylemine katılmıştı.

Altıntaş’ın babası Şevket Altıntaş, çocukları kaçırılan annelerin çektiği acıyı dile getirmeye çalışan “Diyarbakır Annelerinden Dünyaya” adlı bir kitap da çıkarmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler