PKK'den sınırdaki askere taciz ateşi

PKK'den sınırdaki askere taciz ateşi

Hakkari'de karakol inşaatı ve sınır güvenliğini sağlayan askerlere PKK tarafından taciz ateşi açıldı

Hakkari'de karakol binası inşaatıyla hudut emniyetinin sağlanması için keşif ve gözetleme faaliyeti yapan askerlere silahlı bir grup tarafından ağır silahlarla ateş açıldı. Taciz ateşine ateşle karşılık verildiği, olayda ölen ya da yaralanan bulunmadığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında yer alan duyuruya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığının konuşlu bulunduğu Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin 10 kilometre güneydoğusunda bulunan Kale Tepe mevkisindeki Kale Tepe karakol binası inşaatıyla hudut emniyetinin sağlanması için, 25 Marttan beri keşif ve gözetleme faaliyetleri yürüten 11'inci Komando Bölüğü unsurlarına, PKK üyeleri tarafından DOÇKA veya Bixi olduğu değerlendirilen ağır makineli silahlarla ateş açıldı.

Duyuruda, silahlı grubun taciz ateşine anında ateşle karşılık verildiği, olayda ölen ya da yaralanan bulunmadığı belirtildi.

Bölgeye sevk edilen "İnsanlı Keşif Uçağı", yaklaşık bir saat gözetleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. Daha sonra görevlendirilen iki AH-1W Kobra helikopteriyle teröristlerin ateş açtığı bölgede silahlı keşif faaliyeti icra edildi, bu esnada saldırganların ateş açtığı noktalara top ateşi yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.