PKK/HDP çeteleri HÜDA PAR Birecik İlçe Teşkilatına saldırdı

PKK/HDP çeteleri HÜDA PAR Birecik İlçe Teşkilatına saldırdı

Kobani ve IŞİD'i bahane ederek mütedeyyin halka ve özelliklede Hür Dava Partisine saldıran PKK/HDP çeteleri partinin Birecik İlçe Teşkilatına taşlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırganlar ayrıca bir iş yerini de ateşe verdiler.

ŞANLIURFA- Türkiye’nin birçok yerinde Kobani ve IŞİD’i bahane ederek mütedeyyin halka ve özelliklede Hür Dava Partisine saldıran PKK/HDP çeteleri partinin Birecik ilçe teşkilatına taşlı saldırı gerçekleştirdi. Dün akşam saatlerinde E-95 Karayolunda Birecik tüneli civarında toplanarak karayolunu trafiğe kapatan çetelere polis müdahale etti.

 

Ara sokaklara dağılarak kaçan grup ara sokaklarda saldırılarına devam ederek Urfa Kapısı civarındaki esnafın iş yerlerine saldırdı. Saldırgan grup E. G’ye ait dükkânını ateşe verdi.

 

Saat 21.00 civarında merkez Mah. Kale altında bulunan Hür Dava Partisi Birecik İlçe Teşkilatının önüne gelen bir grup saldırgan kimsenin bulunmadığı teşkilat binasına taşlarla saldırdı. Dış kapıyı zorlayarak içeri giren saldırganlar tekmeledikleri iç kapıyı açamadılar. Dış camların ve parti tabelasını kullanılmaz hale getiren saldırganlar polisin olay yerine gelmesiyle olay yerini terk ettiler.

 

Olaylar sırasında dükkânı yakılan E. G. Saldırılar hakkında kısa bir açıklama yaparak,  “Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden bu çeteler bir Kürt olan ben ve diğer esnafa zarardan başka bir şey vermiyorlar,  Kürtlerin haklarını işyerlerini yakıp yıkarak mı koruyorlar”  PKK’nin yaptığı insanlık dışı saldırını sorguladı.  (Ömer Elmaoğlu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.