PKK/HDP'liler yine Kur'an yaktı

PKK/HDP'liler yine Kur'an yaktı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Kobani bahanesiyle ortalığı yakıp yıkan PKK/HDP'lilerin, ilçe mezarlık kulübesi içindeki Kur'an-ı kerim ve Yasin-i şerifleri yaktığı ortaya çıktı.

ŞANLIURFA – IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı üzerine Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere birçok kentte sokakları ateşe veren PKK yandaşları, Ceylanpınar ilçesinde mezarlık kulübesi içindeki Kur’an-ı kerimler ile 70 adet Yasin-i şerifi yaktığı ortaya çıktı. Göstericiler ayrıca birçok park, otobüs durağı ve onlarca çöp konteynırını da yakıp tahrip etti.

 

Ceylanpınar Park ve Bahçeler Müdürlüğü tutanakları ile ortaya çıkan Kur’an ve Yasin-i şerif yakma olayı sırasında yakılan mezarlık kulübesinin de tahrip edilerek kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

 

İlçe belediyesi tutanaklarında çıkan olaylarla ilgili şu bilgilere yer verildi:
-Mezarlık kulübesi içinde bulunan Kur’an-ı Kerim ve 70 adet Yasin-i şerif, temizlik malzemesi, dolap, ses cihazları ve elektrik tesisatı yanarak kulübe kullanılamaz hale geldi.

 

-İlçenin 1001, 1009, 1010, 1016 ve 1017 nolu caddelerinde belediyeye ait 80 çöp konteynırı ezilerek ve yakılarak kullanılamaz hale geldi.

 

- Yeni Mahalle’de bulunan Musa Anter Parkı’na da saldıran PKK/HDP’liler, parkın idari binasında bulunan kulübenin içerisindeki çekyat ve dolapları ataşe verdi. Buradaki çocuk oyun grubu ve kokuluklar yakılıp kırıldı.

 

Öte Yandan,  Ceylanpınar Hür Dava Patisi ilçe teşkilatının tabelasının da yerinden sökülüp kırıldığı öğrenildi. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.