PKK'li sanılarak darp edilenlerin avukatından suç duyurusu

PKK'li sanılarak darp edilenlerin avukatından suç duyurusu

​Van Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırı düzenledikleri iddiasıyla darp edilen vatandaşların Avukatı Servet Haznedar, suç duyurusunda bulunuyor.

Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırının ardından güvenlik güçlerinin Artos Dağı’nın eteğinde mantar toplayan kişileri yakalayarak darp ettiği vatandaşların Avukatı Servet Haznedar İLKHA’ya konuştu.

Van’ın Gevaş ilçesine giderek Artos Dağı’nın eteğinde mantar toplayan Halil Aslan, Abdulselam Aslan ve Cemal Aslan, ilçeden dönüşleri sırasında Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırı düzenledikleri iddiasıyla yakalanıp darp edilmişti.

Darp edildikten sonra Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’ne getirilen kişiler, 5 günlük gözaltının ardından 14 Haziran 2017 tarihinde TEM’de ifadeleri alınarak aynı gün içinde Van Cumhuriyet Başsavcılığına ifadeleri alınmak üzere gönderilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığından adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Halil Aslan, Abdulselam Aslan, Cemal Aslan ve Nejdet Beysüm burada yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir imza karşılığı ile serbest bırakılmıştı.

Konuyla ilgili konuşan Avukat Servet Haznedar, söz konusu olayla ilgili darp edilen, sözlü hakarete maruz bırakılan ve fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılarak rencide edilen müvekkilleri için önümüzdeki hafta içinde suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Haznedar, “Halil Aslan, Abdulselam Aslan ve Cemal Aslan isimli şahıslar Van’dan Gevaş’a gidiyorlar. Gevaş’a giderken Nejdet Beysüm isimli vatandaşı evinden alıyorlar. Müvekkillerim Artos Dağı’nın eteğinde mantar toplamaya gidiyorlar. Mantar toplamadan geldiklerinde Nejdet Beysüm’ü tekrar Gevaş’taki evine bırakarak yola çıkıyorlar. Bu sırada yolda kolluk kuvvetleriyle karşılaşıyorlar. Kolluk kuvvetleri 3 müvekkilimi araçtan indirip yaklaşık yarım saat orada darp edip, sözlü hakaret ediyor.” dedi.

"Beysüm Ailesi de sözlü hakarete maruz bırakılıyor"

Mantar toplamak için Gevaş’ta kendilerine yardımcı olan Nejdet Beysüm de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinden alındığı sırada ailesine sözlü hakarette bulunulduğunu da aktaran Haznedar, “Darp ettikten sonra 09 Haziran 2017 tarihinde saat 21.00 sıralarında Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüyorlar. Emniyette götürülen Halil Aslan, Abdulselam Aslan ve Cemal Aslan burada yine darp edilip, sözlü hakarete maruz bırakılıyor ve çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşılıyor. Ardından ifadelerinin üzerine Nejdet Beysüm de evinden alınıyor. Beysüm evinden alınırken, kolluk kuvvetleri ailesine sözlü hakarette buluyor.” diye konuştu.

Sulh Ceza Hakimliğince yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir imza karşılığı ile serbest bırakılan müvekkilleri için suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Avukat Haznedar, şunları kaydetti:

“Emniyetteki ifadelerinin ardından ertesi sabah Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne getiriliyor. Burada 5 günlük gözaltının ardından 14 Haziran 2017 tarihinde TEM’de ifadeleri alınarak anı gün içinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifadeleri alınmak üzere gönderiliyor. Cumhuriyet Başsavcılığı’nda adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk ediliyor. Sulh Ceza Hakimliği müvekkillerimi, yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir imza karşılığı ile serbest bırakıyor. Olayda darp edilen ve hakarete maruz bırakılan müvekkillerim için önümüzdeki hafta içinde suç duyurusunda bulunacağız."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler