PKK'nin Gara'da katlettiği er Sungur son yolculuğuna uğurlandı

PKK'nin Gara'da katlettiği er Sungur son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın Gara bölgesindeki mağarada PKK tarafından katledilen 13 kişiden biri olan Süleyman Sungur Memleketi Siirt'te toprağa verildi.

PKK, tarafından Gara'da katledilen 13 rehineden biri olan er Süleyman Sungur, memleketi Siirt'te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Irak'ın Kuzeyinde bulunan Gara'da bir mağarada PKK'nin rehin tuttuğu ve aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 13 rehinenin kurşuna dizilerek katledilmesinin ardından Türkiye'ye getirilen rehinelerin naaşları, Malatya'da yapılan otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Cenazelerin teslim edilmesinin ardından piyade er Süleyman Sungur'un naaşı memleketi Siirt'e getirildi. Ambulanstan alınan Sungur'un cenazesi katafalka konuldu. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Sungur'un öz geçmişi okundu. Sungur'un cenazesi yapılan törenin ardından gözyaşları içerisinde Şeyh Süleyman Mezarlığına getirildi.

Törene Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, askerî erkan ve Sungur'un yakınları katıldı.

Sungur, 2015 yılında Bingöl'de vatani görevini yaptığı sırada dağıtım izni için memleketi Siirt'e giderken Diyarbakır-Lice yolunda PKK tarafından otobüsten indirilerek kaçırılmıştı.

Süleyman Sungur'un annesi Şirin Sungur, 18 Eylül 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelerek burada evlat nöbeti eylemine katılmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.