PKK'nın Peşmerge'ye saldırısına Irak'tan tepki

PKK'nın Peşmerge'ye saldırısına Irak'tan tepki

Irak ordusu, PKK'nın Duhok'ta Peşmerge güçlerine düzenlediği saldırıya tepki göstererek, suçluların cezalandırılacağını bildirdi.

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, Amedi’de PKK'lilerin Peşmerge'ye yönelik saldırısını kınayarak, “Iraklıların kanına ve güvenliğine kasteden her türlü saldırının failleri adil bir şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

Dohuk’un Amedi ilçesinde Peşmerge Güçlerine bağlı bir timi hedef alan saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Resul, Iraklıların canına ve güvenliğine kastedenlerin cezalandırılacağını ifade etti.

“Duhuk Vilayeti'ne bağlı Matina Dağı bölgesinde Peşmerge Güçlerine bağlı bir askeri birime yönelik Iraklı olmayan silahlı gruplarca gerçekleştirilen korkakça terör saldırısını kınıyoruz” diyen Resul, “Iraklıların kanına ve güvenliğine kasteden her türlü saldırının failleri adil bir şekilde cezalandırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Resul, Irak Silahlı Kuvvetleri'nin, tüm ülke toprakları üzerinde egemen olduğunu, içerden ve dışardan gelebilecek ihlalleri engellediğini ve "Irak'ın, komşularına yönelik herhangi bir saldırının hareket noktası olmaması" yönündeki anayasal prensibi desteklediğini aktardı.

Ne olmuştu?

Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina Dağı bölgesine giden Peşmerge Güçleri konvoyu PKK’lilerin pususuna düşmüştü.

Açılan ateş sonucu roketlerden biri Peşmerge aracına isabet etti. Saldırıda 5 Peşmerge öldü 7 Peşmerge de yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.