PKK'ye ait tonlarca kaçak çay ve tütün ele geçirildi

PKK'ye ait tonlarca kaçak çay ve tütün ele geçirildi

Hakkari Valiliği, PKK'ye yardım-yataklık ve finans temin ettiği tespit edilen şahısların evlerinde Jandarma tarafından yapılan aramalarda 520 bin paket kaçak sigara, 1 ton 720 çay ve 1 ton 180 kilo nargile tütünü ele geçirildiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün finans kaynağına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 20.12.2016 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Yukarı Ölçekli ve Aşağı Ölçekli Köylerinde ikamet eden bazı şahısların bölücü terör örgütüne yardım/yataklık yaptığı ve evlerinde teröre finans kaynağı oluşturan kaçak eşya bulunduğu değerlendirilmiştir" denildi.

Valilik açıklamasında, "Tespit edilen şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama neticesinde; 520 bin paket gümrük kaçağı sigara, 1 ton 720 kilo çay, 4 bin 788 kutu sallama kaçak çay, 1 ton 180 kilo nargile tütünü ve 4 bin 176 paket sarma tütün ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.