‘PKK’yı parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar’

‘PKK’yı parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar’

Çankırı’da fabrika açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’yı ve PKK güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için, adeta kırk takla atıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankırı’da Türkiye-Japon ortaklığı ile kurulan Sumitomo Rubber AKO Oto Lastik Fabrikası’nın açılış töreninde konuşmasında, PKK’yı ve PKK güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için, adeta kırk takla atıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  dünyanın bir kısmı sefalet ve acı içinde yaşarken, diğer kısmının sahip olduğu refahı ve güven ortamını sürdürebilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Suriye meselesinin doğru bir şekilde ele alınmadığı takdirde tüm dünyayı içine alacak bir girdaba dönüşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye meselesi, doğru şekilde ele alınmadıkça, giderek büyümeye, bölgeyle birlikte tüm dünyayı içine alan bir girdaba dönüşmeye mahkûmdur. Batı ülkelerinin kapılarına dayanan mültecilerin orada bulunmasının tek sebebi, kendi ülkelerinin yaşanabilir bir yer olmaktan çıkartılmış olmasıdır. Suriye’yi yeniden Suriye halkının ülkesi haline dönüştürmedikçe, ne mülteci sorunu, ne de bu ülke kaynaklı terör sorununun çözümü mümkün değildir.” dedi.

Cumhurbaşkanı tüm dünyanın, özellikle de bölgede etkinlik kurma yarışı içinde olduğunu ifade ederek, “Bu gerçeği görüp kabul etmeden Suriye’ye yapılan her müdahale, ilk önce o müdahaleyi yapanları sıkıntıya sokar. Tüm dünyanın, özellikle de bölgede etkinlik kurma yarışı içinde olan ülkelerin bu açık gerçeği sonunda mutlaka anlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin herhangi birinin eylemine duyarsız kalıp, sadece diğerinin eylemi karşısında sesini yükseltenlerin, terör örgütlerinin safında olduğunu belirterek, “Açık söylüyorum; Türkiye için, PKK ve onun uzantıları olan PYD-YPG terör örgütlerinin, DHKP-C’nin, DEAŞ’ın hiçbir farkı yoktur. Bunların hepsi de bizim için, varlığımıza ve geleceğimize kast eden eli kanlı terör örgütleridir” ifadelerini kullandı.

PKK’yı ve PKK güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için, adeta kırk takla atıldığını belirten Erdoğan, “Ülkemizde, PKK terörünü, PKK’nın şehit ettiği güvenlik görevlilerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var. Bunlar, PKK’yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için, adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C’nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempatiyle karşılayanlar olduğunu görüyoruz. Hâlbuki DEAŞ’ın Suruç’ta patlattığı bomba ile PKK’nın Gaziantep’te patlattığı bomba arasında ne fark var? DEAŞ’ın bombalarıyla ölenler insan da PKK’nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi?” dedi.

Böyle bir yaklaşımın, her şeyden önce insani olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye tüm terör örgütlerine karşı samimi bir mücadele verirken, olaylardan devleti, hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar, doğrudan terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler. Tabii biz bu çabaların gerisindeki niyeti gayet iyi biliyoruz. Milletimizin birliğinden, beraberliğinden, kardeşlik ikliminin güçlenmesinden rahatsız olanlar, umutlarını teröre, terör örgütlerine bağlamış durumdalar. Türkiye’nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini düşünenler, son bir gayretle terör kartını ortaya sürdüler. Ama başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yatırımlar yapmaya, yeni istihdam alanları açmaya, yeni ekonomik değerler üretmeye devam edeceklerini ifade ederek, “Yan gelip yatarak, terör örgütü mensubu olarak, elinde silahla işsize siz bulunmuyor. Niye Güneydoğu’ya yatırımcı gitmiyor? Benim oradaki vatandaşım niye bu soruyu sormuyor? Acaba yatırımcı buraya niye gelmiyor; keyfinden mi? Orada yatırım yapıyor yatırımcı; ama gidiyorlar fabrikasını yakıyorlar. Termik santraller yapıldı, gittiler bombaladılar, atıl hale getirdiler. Şimdi o girişimci orada bir daha kolay kolay yatırım yapar mı? Bunun hesabını birinci derecede kim soracak? Tabi ki devlet olarak bizim bu konuda görevimiz var, biz bunu tabii ki takip edeceğiz. Ama bölge insanı, bölge halkı da bunun hesabını sormalı ve onları yalnızlığa mahkûm etmelidir.” Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda bugün 1437 hicri yılına girdiğimizi hatırlatarak yeni hicri yılın, tüm Müslümanlar, tüm insanlık, bilhassa da Suriyeli ve Filistinliler için güzel günlerin habercisi olması dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler