PKK/YPG saldırısında hayatını kaybeden anne ve kızları defnedildi

PKK/YPG saldırısında hayatını kaybeden anne ve kızları defnedildi

​Mardin'in Nusaybin'de ilçesinde, PKK/YPG'nin havan topu saldırısında hayatını kaybeden anne ve 2 kızı köylerinde defnedildi.

Qamişlo kentinden YPG/PKK'liler tarafından atılan havan Mardin'in Nusaybin ilçesi Fırat Mahallesine yeni TOKİ konutlarına isabet etmesiyle anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Leyla (15) ve Emine (12) hayatını kaybetmiş, aralarında çocuklarının da bulunduğu 24 kişi de yaralanmıştı.

Hayatlarını kaybeden anne ve kızları memleketleri olan Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Ulak (Filfel) köyünde Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, İdil Kaymakamı Zafer Sağ, Şırnak 23'üncü Jandarma Piyade Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan ile vatandaşların katılımıyla defnedildi.

Defin sonrası köyün taziye evinde kurulan taziyeye katılan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yıldız ailesine başsağlığı diledi.

Taziyede konuşan Vali Pehlivan, "Dün Nusaybin'de masum insanlarımıza karşı bir saldırı gerçekleşti ve bebeğin de bulunduğu bazı vatandaşlarımızı kaybettik. Vatandaşlarımızdan 3'ü ilimiz İdil içesi Ulak nüfusuna kayıtlı kardeşlerimizin biraz öne definlerini gerçekleştirdik. Bu tür kayıpların olmaması için devletimiz, bütün güvenlik birimlerimiz terörle mücadele ediyor." ifadelerini kullandı.

Pehlivan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

Yıldız ailesinin taziyesine katılan HDP heyeti kısa süreliğine gerginliğin yaşanmasına neden oldu.

Hayatını kaybedenlerin Ulak Köy Muhtarı Latif Yıldız'ın yengesi ve yeğenleri olduğu öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler