Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan Gaziantep’te her gün saatler süren plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi.

Gaziantep'te sabah saatlerinde itibaren kentin birçok bölgesinde elektrik kesintisi meydana geldi. Yaz günü yaşanan ve 12 saati bulan elektrik kesintisinin ardından halk, elektrik dağıtım şirketine sitem etti.

Kentin birçok mahallesinde yaşanan elektrik kesintisi sanayi şehri olan kentte hayatı olumsuz yönde etkiledi. Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan esnaf ve halk, saatler süren elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Elektrik kesintisi nedeniyle birçok alanda aksamalar yaşanması özellikle berber, terzi, tamirci, kasap, eczane ve iletişim sektörünü olumsuz etkiledi. Elektrik kesintisi nedeniyle iş yapamayan esnaf, bu duruma isyan ederken kimi esnaf ise saatler süren elektrik kesintisinden dolayı çareyi jeneratör çalıştırmakta buldu.

Elektrik kesintisine yetkililerin bir türlü çözüm getirememesinden yakınarak tepki gösteren esnaf ve halk, elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olduğunu dile getirdi. Elektrik kesintisinin saatlerce devam etmesi ve kesinti ile ilgili her hangi bir bilgi alamayan esnaf, bu soruna artık bir çare bulunmasını istedi.

Yaşanan uzun süreli elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaşlar, “12 saat kesinti mi olur? Yeter artık! Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Yazın da kışın da değişen bir durum yok.” diyerek sitem etti.

“Elektrik kesintileri bu kadar uzun sürmemelidir”

Pastane işleten Yahya Maraşlıoğlu, saatler süren elektrik kesintisinden dolayı dolapların çalışmadığını ve dondurmanın eridiğini belirterek, “Elektrik kesintileri bizi mağdur ediyor. Elektrik Sabah saat 09.00’da gitti ve saat 16.00 olmuş halen gelmemiş. Dondurmalarım, hamurun ve kadayıf var, hepsi erimeye başladı. Şimdi ben bu ürünleri ne yapacağım? İki dolap dolusu dondurma var, dondurmanın hepsi eridi. Dondurmalar bu şekilde erirse nasıl satacağım? Çünkü hepsi bozuldu. Elektrik kesintileri bu kadar uzun sürmemelidir. Esnaf olarak hepimiz mağdur oluyoruz.” dedi.

“Elektrik kesintilerinden dolayı dolaplarımız bozuluyor”

Elektrik kesintilerinin mahalle sakinlerini ve esnafını canından bezdirdiğini ifade eden lokantacı Ömer İspir de, “Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur oluyoruz. Çünkü etlerimiz hep kokuyor, dolaplarınız bozuluyor. Her zaman elektrik kesintisi oluyor, bu durum nasıl olacak? Sadece bugün değil, her zaman elektrik kesintisi oluyor. Esnafın ürünleri bozuluyor. Bu şekilde hep mağdur oluyoruz. Paraya gelince saniyesini kaçırmıyorlar. Ama hizmete gelince hizmet yok. Neden böyle yapıyorlar? Yazın da kışın da elektrik kesintileri devam ediyor. Sürekli elektrik kesintilerinden dolayı dolaplarımız da bozuluyor. Bu şekilde nasıl olacak bilmiyoruz? Geçtiğimiz günler iki tane dolabım bozuldu. 3 bin lira zararım oldu. Bu zararımı kim ödeyecek? Biz bu parayı kimden alacağız?” diye sordu.

“Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor”

Elektrik kesintilerinin çözümüne yönelik artık kalıcı bir çözüm bulunmasını ve yaşanan bu sorunun giderilmesi gerektiğini belirten kasap Mustafa Kara ise şunları söyledi:

“Bugün sabah 09.00’da elektrik kesildi, akşam 18.00’da gelecekmiş. Et ve tavuk sattığımız için mağdur oluyoruz. Mahallemizde sürekli elektrik kesintisi oluyor. Hazır kıyma satamadığımızdan ve taze taze et çektiğimizden dolayı elektrik kesintisi olduğunda sıkıntı yaşıyoruz, mağdur oluyoruz. Bu mağduriyeti yaşamamak için yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Artık bir önlem alınmasını istiyoruz. Çünkü bu şekilde çok mağdur oluyoruz.”

“Elektrik kesintileri bizi çok mağdur ediyor”

Kasap Mustafa Kınalı ise 21’inci yüzyılda ve teknolojinin en üst düzeyde olduğu bir dönemde elektrik kesintilerinin artık olmaması gerektiğini ifade ederek, “Elektrik kesintileri bizi çok mağdur ediyor. Elektrik şirketi ve yetkililerden artık bu durumla ilgilenmesini istiyoruz. Elektrik kesintileri çoğalmaya başladı. 7 saattir elektriğimiz yoktur. Bu şekilde esnaf hep mağdur oluyor. Elektrik olmadığı için eti makine yerine elimizle doğruyoruz.” diye konuştu.

“Esnafın bu durumu ne olacak?”

Bakkal Mehmet Şen de, “7 saat boyunca elektrik kesintisi yaşadık ve şikayetlerimizi söyleyecek yetkili bulamıyoruz. Derdimizi söyleyecek bir merci dahi yok. Bu millete sahip çıkacak kimseyi bulamıyoruz. Dolaptaki dondurmalarımız hep eridi. Esnafın bu durumu ne olacak?” diyerek tepkisini dile getirdi.


Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Plansız elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.