Polis Gezi'ye girdi, sonra geri çekildi
Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününde polis, Taksim Meydanı’na girdi. AKM ve Cumhuriyet Anıtı’ndaki afişler söküldü, barikatlar da kaldırıldı.
Polis ekipleri, göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Öğle saatlerinde Gezi’nin içine kadar ilerleyen çevik kuvvet ekipleri, göstericilerin tepkisiyle karşılaştı. Polis ekipleri, daha sonra geri çekildi.
Gezi Parkı’nda devam eden eylemin 15. gününde Taksim Meydanı’nda yine gerginlik yaşandı. Polis ile göstericiler arasında çatışmaların meydana geldiği meydandan yine gaz bulutları yükseldi.
Sabah 07.30 sıralarında Dolmabahçe'de toplanan çevik kuvvet ekipleri, Gümüşsuyu üzerinden Taksim’e doğru hareket etti.
Çevik kuvet ekiplerinin meydana çıkmasına engel olmaya çalışan bazı göstericiler, polise taş attı.
Taksim Meydanı'na çıkan çevik kuvvet ekipleri, göstericilere "Bize taş atmayın, biz de gaz ve su sıkmayalım" şeklinde anons yaptı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.