"Polis şiddeti" iddiasına inceleme

"Polis şiddeti" iddiasına inceleme

İçişleri Bakanı Güler, Antalya'da polisin "Gezi Parkı eylemine katılan 3 genci dövdüğü"ne yönelik iddialara ilişkin inceleme başlatarak polis müfettişlerini görevlendirdi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Antalya'da polisin Gezi Parkı eylemine katılan 3 genci dövdüğüne" yönelik iddialara ilişkin polis müfettişlerini görevlendirdiklerini belirterek, "Bu konuda bizim hiçbir tereddütümüz yok. Orantısız güç kulanan ve bu şekilde tespit edilen arkadaşlarla ilgili kanunun gereğini yaparız" dedi.

Bakan Güler, polis Akademisi mezuniyet töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Antalya’da polislerin Gezi Parkı eylemlerine katılan 3 genci dövdüğüne yönelik" iddiaları hatırlatması üzerine Güler, "polis müfettişlerini gönderiyoruz. Olayı inceleteceğiz. Orantısız güç kullanımıyla ilgili tespit yapılırsa hemen kanunun gereğini yapacağız" diye konuştu. 

Görüntüleri izleyip izlemediğinin sorulması üzerine Bakan Güler, şunları kaydetti:

"Ben izlemedim ama bugün haberim oldu. Emniyet Genel Müdürümüze talimat verdim, derhal oraya polis müfettişlerini gönderiyoruz, gerekli incelemeyi yaptıracağız. Bu konuda bizim hiçbir tereddütümüz yok. Orantısız güç kulanan ve bu şekilde tespit edilen arkadaşlarla ilgili kanunun gereğini yaparız. Polisin içinde bu şekilde yanlışları olanlar da olabilir ama bütün bunları teşkilata mal etmemek gerektiğini özellikle ifade etmek isterim."

Yasal işlem başlatıldı

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da iddialarla ilgili, "Yasal işlem başlatıldı. Disiplin kurulları çalışacak. Gereği neyse yapılacak" dedi.

Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gezi Parkı odaklı olayların başladığı günlerde bir grubun Antalya Valiliğine saldırdığını ve valilik binasına girmek istediklerini belirtti. 

Polisin bu grubu dağıtırken bazılarının kaçarak otoparka girdiklerini ifade eden Sağlam, "Zannediyorum ikinci gün 04.30 sıraları idi. Otoparka giren polislerle göstericiler arasında, görüntülere yansıyan konu gerçekleşmiş" dedi.

Konudan bugün haberdar olduklarını ifade eden Sağlam, "Hemen konuyla ilgili müfettiş istedik. Ankara olaya el koydu. Yasal işlem başlatıldı. Disiplin kurulları çalışacak. Gereği neyse yapılacak" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.