Pompeo, Hawaii'de üst düzey Çin yetkilisi Yang Jiechi ile görüştü

Pompeo, Hawaii'de üst düzey Çin yetkilisi Yang Jiechi ile görüştü

​ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin Komünist Partisinin dış politika konusunda en yetkin ismi olan Yang Jiechi ile Honolulu'da Hickam Hava Üssü'nde bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Trump ve Çin hakkındaki iddialarının gündeme oturduğu sırada dış polikada etkili Çinli bir yetkiliyle Hawaii'de görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili tarfından yapılan açıklamada; Pompeo ve yardımcısı Stephen Biegun'in, Çin Komünist Partisinin dış politika konusunda en yetkin ismi olan Yang Jiechi ile Honolulu'da Hickam Hava Üssü'nde görüştüğü ifade edildi.

Görüşmenin basına kapalı yapıldığı belirtilen ikili görüşmelerde, ABD ile Çin arasında gerginliğe neden olan konaların ele alınacağı ifade ediliyor.

Bolton'un tartışma yaratan kitabının da görüşmede ele alınacağı bekleniyor.

Bolton'un kitabında; Trump'ın, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı görüşmede çiftçilerin ağırlıklı olduğu eyaletlerde 2020 seçimlerinde zafer kazanması için Çin'den büyük miktarda Amerikan tarım ürünleri almasını istediğini ileri sürmüştü.

Ayrıca kitapta, Xi Jinping'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Yeniden Eğitim Merkezleri'ni anlattığı ve Trump'ın da Xi'ye, "Kampları kurmaya devam etmelisiniz, bu yapılacak doğru bir şey." dediği iddia ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler