Porsuk gece eve girdi, çocuklara saldırdı video

Porsuk gece eve girdi, çocuklara saldırdı video

Bitlis’in Norşin ilçesine bağlı Yemişveren köyünde gece geç saatlerde bir eve giren porsuk, uyuyan çocuklara saldırdı.

Norşin’in (Güroymak) Yemişveren (Balakan) köyünde yaşayan Tavürün ailesinin evine giren bir porsuk, uyuyan çocuklara saldırdı. Sansargil ailesinden ve henüz türü tam olarak belirlenemeyen porsuk, gece geç saatlerde girdiği evde uyuyan 13 yaşındaki Önder Tavürün’e saldırarak yanağını ve parmağını kopardı.

Evde uyuyan diğer çocuklara saldırmak isteyen porsuk, yaralanan Önder Tavürün tarafından demir sopa ile öldürüldü.

Olayın ardından ailesi tarafından önce Güroymak Devlet Hastanesine daha sonra Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılan küçük Önder, yapılan ilk müdahalenin ardından plastik cerrahi doktoruna sevk edildi.

Porsuk tarafından yanağı ve parmağı koparılan küçük Önder, porsukla bir süre mücadele ettiğini, sonra amcası oğlundan yardım istediğini belirterek şunları söyledi: “Dün gece saat 02.30 gibi kafama bir şeyin saldırdığını hissettim. Uyandığımda porsuk yanağımı ısırıyordu. Onu boğazından tutarak altıma aldım. Daha sonra yanımda uyuyan kuzenimden yardım istedim. Uyanan kuzenime de saldıran hayvanın kafasına demir sopa ile vurdum.”

Küçük Önder’in babası Mülazım Tavürün ise “Gece oğlum kardeşimin evinde uyudu. Herkes uyuduktan sonra kırık camdan içeri giren porsuk, önce benim oğluma, sonra da kardeşimin çocuklarına saldırmış. Daha önce böyle bir havyan görmemiştim.” dedi.

Bitlis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.