Pozantı'daki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

Pozantı'daki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

Adana'nın Pozantı ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Pozantı ilçesine bağlı Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkiinde, ormanlık alanda dün sabah başlayan orman yangınına karadan ve havadan müdahale devam ederken bazı evler ise tahliye edildi.

Vali Süleyman Elban, orman yangını alanında incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemeler sırasında yapılan yangın söndürme faaliyetleriyle ilgili yetkililerden bilgiler alan ve aldığı bilgiler doğrultusunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Elban, yangının saat 11.25 civarında başladığını ve saat 11.30 itibariyle de ekipler tarafından yangına müdahale edildiğini, mücadelenin hala devam ettiğini kaydetti.

Açıklamasını “Yaklaşık 400 personel (50’si teknik personel), 53 arazöz, 18 su tankı, birçok iş makinesi, gün batıncaya kadar 6 helikopterimiz ve iki uçağımızla müdahale ettik. Şu an için yangınımız devam ediyor. Rüzgârın olumsuz etkisi, arazi yapısının çok sarp olması, birçok yerde yol yapma ya da çıkma ihtimali olmadığından yangınla mücadeleyi gerçekten güçleştiriyor. Ama sahada yeteri kadar ekipmanımız, personelimiz ve aracımız var. Arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyor.” sözleriyle sürdüren Vali Elban, şu an için yangının çıkış sebebiyle ilgili tespitlerinin olmadığını aktarıp birinci önceliklerinin yangını söndürmek olduğunu,  yangının çıkış sebebini tespit etme çalışmalarının da yapılacağını belirtti.

Belemedik Tabiat Parkı’nın henüz tehdit altında olmadığını belirten Vali Elban, yaptıkları değerlendirme sonucunda parkın herhangi bir tehdit altında olmadığını ancak vatandaşların can güvenliğini teminat atına almak amacıyla Belemedik Köyü’nü tedbiren boşalttıklarını kaydedip “Bu kapsamda oradaki evlerimizin boşaltılmasını sağladık. Şu ana kadar herhangi bir can kaybımız, yaralımız, hasar gören evimiz yok. İnşallah en kısa zamanda da yangını kontrol altına alırız ve can kaybı olmadan, hiçbir vatandaşımız yaralanmadan, en az hasarla bu yangını atlatırız.” dedi. Konuşmasını  “Allah'a şükür can kaybımız yok. Ama yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Ancak arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerin sonucunda yangının çok uzun sürmeden kontrol altına alınabileceği sonucuna vardık. Bütün gücümüzle yangını kontrol altına alma ve söndürmeyle ilgili çalışmalara devam ediyoruz.” ifadeleriyle sürdüren Vali Elban şu an için yanan alanla ilgili tahminde bulunmanın güç olduğunu belirtip yangın kontrol altına alındığında kesin tespit yapabileceklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.