Pratik Bilgiler 2

Pratik Bilgiler 2

Dondurma lekesinin soğuk suyla silindiğini biliyor muydunuz? Deterjan hafifçe ovularak lekeye yedirilir. Sonra eşya yıkanır yağ lekesi varsa temizleyici bir sıvıyla çıkarılır.

* Dondurma lekesinin soğuk suyla silindiğini biliyor muydunuz? Deterjan hafifçe ovularak lekeye yedirilir. Sonra eşya yıkanır yağ lekesi varsa temizleyici bir sıvıyla çıkarılır. Leke yine de çıkmasa kumaşın cinsine göre renk açıcı bir madde ya da çamaşır suyu kullanılır,

* Kaşar peyniriniz mi sertleşti? Sakın atmayın. Bir süre sütün içine koyup bekletirseniz yenebilecek kadar yumuşadığını görürsünüz.

* Pilav yaparken yağı fazlamı kaçtı, üzülmeyin. Pilav piştikten sonra, fazla yağını, pilavın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapadıktan sonra, bayat ekmek dilimleri, buharla birlikte fazla yağı emecektir.

* Sütü kaynamaya başladıktan sonra 5 dk. süre ile büyük bir kaşıkla havalandırarak kaynatırsanız lezzetli bir yoğurt olur.

* Ufalmış sabunları atmayın. Bunları biraz ılık su ile kaynatın, soğumaya bırakın, boşalmış bir sıvı deterjan kabına koyup kullanın.

* Ütünüzün altı kirlendiyse, ütülerken yapışıyorsa, bir parça pamuğu sirkeye batırın yavaş ovun. Kirden eser kalmayacaktır inşaallah.

İnzar Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.