Problemlerinizi bizlere dolaysız ve aracısız bir şekilde aktarın

Problemlerinizi bizlere dolaysız ve aracısız bir şekilde aktarın

Bingöl’de mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, muhtarlardan problemlerini her zaman dolaysız ve aracısız bir şekilde aktarmalarını istedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, merkezdeki mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Vali Ekinci, Saray Park'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, mahalle ve köylere ait sorunlar, talepler ve çözüm önerileri değerlendirmek üzere muhtarlarla bir arada bulunduklarını söyledi.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, Vali Kadir Ekinci’ye ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

Daha sonra Vali Ekinci, merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada, temel prensiplerinin vatandaş odaklı olmak olduğunu söyledi.

Ekinci, "Biz vatandaşımızla hemhal olmak, el birliği, gönül birliği yapmak ve buradan doğacak gücü alana yansıtmak hedefinde olacağız. Makamdan hizmet üretmek yerine, vatandaşa hizmeti cana minnet bilen bir şuurla alanda ve gerçekçi hizmetler üretmeye çalışacağız. Bu modelin pratikteki açılımı muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla iç içe olmak ve sorunları yerinde tespit ederek en hızlı bir biçimde müdahale edebilmektir. Bunun için sizlerle sık sık buluşacağız. Sizler devletin vatandaşa en yakın kurumsal temsilcilerisiniz. Bu buluşmalar randevulu çalışma sisteminin eksiklerini ve aksaklıklarını da bertaraf edecektir inşallah." diye konuştu.

"Problemlerinizi bizlere dolaysız ve aracısız bir şekilde aktarın"

"Sizlerle buluşmalarımızda her muhtarımız ayrı ayrı söz hakkına sahip olacaktır." diyen Vali Ekinci şunları söyledi: "İfade edilenler kayıt altına alınacak, sorunlar tespit edilip ilgili kurumlara Valiliğimiz kanalıyla iletilecektir. Bir sonraki toplantıda da önceki sorunların çözüm yolları ve çözümsüzlük sebepleri paylaşılacaktır. Bunun yanında muhtarlarımız farklı periyotlarla il genelindeki diğer çalışmalar konusunda da bilgilendirilecektir. Böylece kulaktan duyma bilgiler değil resmi bilgiler dolaşımda olacak ve bilgi kirliliği de engellenmiş olacaktır. Bununla amacımız, vatandaşımızın yapılan hizmetlerden birebir haberdar olmasıdır. Bunun yolu da her an vatandaşımız ile iç içe olan muhtarlarımızdır. Sizlerden istediğimiz bizlerle yakın ve sıcak diyalog içinde olmanızdır. Kuracağınız ilişkinin yakınlığı problemi çözme noktasında belirleyici olacaktır. Sorunların doğrudan muhatabı bizler ve sizlersiniz. Kapımız daima sizlere açık olacaktır. Problemlerinizi bizlere dolaysız ve aracısız bir şekilde aktarın."

"Vatandaş memnuniyeti kırmızı çizgimizdir"

Kurum amirlerinin vatandaşa hizmet için var olduğuna dikkat çeken Vali Ekinci,  "Vatandaşa hizmet üretilmiyorsa o kurumda problem var demektir. Vatandaş memnuniyeti kırmızıçizgimizdir. Sınırlı kaynakları vatandaş lehine optimum nasıl kullanırız, bunun derdinde olacağız. Burada olduğum şu kısa süre içinde gözlediğim şudur ki, vatandaşımız devletiyle kaynaşmış durumdadır. Hamdolsun hizmetler de imkanlar nispetinde alana yansıtılmıştır. Ve herkes elinden geldikçe görevini yerine getirmeye, sorumluğunu ifa etmeye çalışıyor. Yegane amacımız Bingöl’ümüze hizmet üretmektir. Sorunları çözme noktasında bir irademiz olacak ve bu irade ile elimizden geldikçe sorunlarımızı birer birer çözeceğiz inşallah. Allah niyetimizi halis eylesin ve yapacağımız işlerde de bizlere güç ve kuvvet versin." diyerek fitne ve fesattan uzak durarak, kardeşçe ve samimi duygularla çalışacaklarını dile getirdi.

Vali Ekinci’nin konuşmasından sonra merkez ilçe mahalle ve köy muhtarları tek tek söz alarak mahalle ve köylerine ait sorunları ve talepleri dile getirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.