Prof. Dr. Hayrettin Karaman: Din, hayatımızın rehberi, önceliğimiz olmalı

Prof. Dr. Hayrettin Karaman: Din, hayatımızın rehberi, önceliğimiz olmalı

İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "İyiliğe Vakfedilmiş Hayatlar" programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Karaman, 1954'te vekil imam olarak göreve başladığını ve 2001'de ilahiyat fakültesi profesörlüğünden ayrılana kadar dava şuuruyla parasız ve menfaatsiz yaptığı hizmetleri iyilik olarak kabul ettiğini söyledi.

İslam toplumlarına hizmet eden önemli 100 kişinin hayatı, düşünceleri ve tecrübelerini anlattığı "İslami Hareket Öncüleri" eserini yazdığını anlatan Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz, insanlığın kurtuluşunun bu dini mübinin dünyada medeniyet ve siyasi organizasyon olarak mensuplarının hâkim olması olduğuna inanıyoruz. Eğer bu dinin mensupları hâkim olurlarsa herkes rahat eder, hakkını, hukukunu alır. Dünyada olabilecek huzur ve mutluluk herkes için mümkün olur. Buna inanıyoruz. Öyleyse bunun peşine düşelim diyoruz. Kafa yormak değil, adım atmak gerekiyor. İkisini birden yapmak gerekiyor. Dava dediğimiz bu. Tabii bunun başında bir kere bu dini doğru öğrenmek var. Sonra da bu dini her birimizin kendi, aile ve cemiyet hayatına hakim, şamil ve hayatımız kılması var. Bu din bizim hayatımız, hayatımızın rehberi, önceliğimiz, kendisi için varolduğumuz.

Konferansın ardından Karaman’a teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şunları söyledi:

“Hem kendisinden talebe olarak istifade ettiğim için hem de milletimize kazandırdığı eserlerini okuyarak yetişmemiz vesile olduğu için çok bahtiyar sayıyorum kendimi ve tüm talebelerini. Hocama uzun ömürler diliyorum. Konferansta anlattıkları yaptıklarının binde biri etmez. Biz biliyoruz ki bu neslin öncülerinden. Dolayısıyla iyiliğe vakfedilmiş en önemli ömürlerden birisi bizim için. Her zaman örnek aldığımız, bizim için rol model olarak gördüğümüz ve bizden sonraki nesillere hep örnek gösterdiğimiz bir hocamız. Cenab-ı Hak sağlık afiyet içerisinde uzun ömürler nasip eylesin ve daha nice eserler verme noktasında kendisini muvaffak eylesin."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.