Profesör Doktor Bingür Sönmez'den "Aşı yapmayanlar birer vatan haini" açıklaması

Profesör Doktor Bingür Sönmez'den "Aşı yapmayanlar birer vatan haini" açıklaması

Fox TV'de katıldığı bir programda konuşan Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör Doktor Bingür Sönmez, ocak ayında herkese aşı yapılacağını, yapmayanları vatan hainliğiyle suçladı.

Katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamayla tepki toplayan Sönmez, sokağa çıkma yasağında kurallar konulduğu gibi aşı yapmak içinde kuralların konulacağını, yapmayanların devlet dairelerine bile alınmaması gerektiğini söyledi.

Aşı yapmayanları vatan hainliğiyle suçlayan Sönmez, "Üçüncü faz tamamlandıktan sonra herkese yapılacak. Muhtemelen ocak ayı içerisinde herkese aşı yapılacak. Ama ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan haini. Onlara kız bile vermeyeceğiz. Resmi dairelere giremeyecekler, okullara gidemeyecekler. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok, kanun çıkarıp herkes yapacak deme şansımız yok ama kurallar koyacağız. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var, aşıda da kural koyacağız. Devlet dairelerine giremeyecekler, otobüslere binemeyecekler, toplu taşımadan faydalanmayacaklar. Başka çaremiz yok." ifadesini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuoyunda Covid-19 aşısının zorunlu olacağı iddialarına ilişkin sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Aşı zorunlu olmayacak. Vatandaşımızı aşının etkisine ve güvenilirliğine ikna ederek aşılamak istiyoruz. İlk aşıyı olanlardan biri de sağlık çalışanlarımızla birlikte ben olacağım." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.