Puigdemont'un gözaltı süresi uzatıldı

Puigdemont'un gözaltı süresi uzatıldı

Pazar günü gözaltına alınan Katalan lider Carles Puigdemont'un gözaltında tutulmaya devam edilmesine karar verildi.

Almanya'da pazar günü gözaltına alınan eski Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont, bugün mahkeme karşısına çıktı. Mahkeme, Puigdemont'un "kaçma ihtimali" olmasını gerekçe göstererek Katalan liderin iadesi konusunda karar alınana kadar gözaltında tutulmasına karar verdi.

İspanya, hakkında Avrupa genelinde tutuklama emri çıkarttığı Katalan siyasetçinin iadesini talep ediyor. Almanya yasalarına göre resmi iade talepleri ile ilgili olarak 60 gün içerisinde karar verilmesi gerekiyor.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı açıklamada Almanya olarak son aylarda İspanyol hükümetinin söz konusu hukuki ve anayasal sistemi koruyan net duruşunu desteklediklerini söyledi.

İspanya'da "ayaklanmaya teşvik" ve "devlete karşı başkaldırma" suçlarından yargılanması öngörülen 55 yaşındaki Puigdemont'un da aralarında olduğu 13 Katalan liderin 25 yıla kadar hapis cezası almaları söz konusu.

Puigdemont, geçen Ekim ayında Madrid yönetimi tarafından anayasaya aykırı olarak değerlendirilen bağımsızlık referandumunun ardından İspanya'dan ayrılarak Belçika'ya kaçmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler