Putin: Filistinlilerin yaşadığı trajedinin arkasında ABD'nin yönetici elitleri duruyor

Putin: Filistinlilerin yaşadığı trajedinin arkasında ABD'nin yönetici elitleri duruyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Filistinlilerin yaşadığı trajedinin ve genel olarak Ortadoğu'daki katliamın arkasında ve Afganistan, Irak, Suriye ve diğer bölgelerdeki birçok çatışmanın arkasında ABD'nin yönetici elitleri ve uyduları duruyor." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Novo-Ogarevo’daki rezidansında Güvenlik Konseyi ve Hükümet üyeleri ve güvenlik kuvvetlerinin yöneticileriyle toplantıda konuştu.

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını değerlendiren Putin "Bombalamalardan kaçacak, saklanacak hiçbir yeri olmayan yüzbinlerce masum insanın ayrım gözetmeksizin öldürüldüğü Gazze Şeridi'nde yaşanan korkunç olayları hiçbir şey haklı gösteremez. Kan içindeki çocukları, ölü çocukları, kadınların ve yaşlıların nasıl acı çektiğini, doktorların nasıl öldürüldüğünü görünce elbette yumrukları sıkmamak ve gözlerin yaşarmaması elde değil. Başka türlü söylemek mümkün değil." dedi.

"Ortadoğu ve dünyanın diğer bölgelerindeki halkların yaşadığı trajedinin arkasında gerçekte kimin olduğunu, bu ölümcül kaosu kimin organize ettiğini, bundan kimin çıkar sağladığını çok iyi anlamamız gerekiyor." diyen Putin, şu ifadelere yer verdi:

"Küresel istikrarsızlıktan asıl yararlananlar ABD'nin mevcut yönetici elitleri ve onların uyduları. Bundan kanlı kazançlar elde ediyorlar. Stratejileri de belli. Dünyanın süper gücü olan ABD zayıflıyor ve konumunu kaybediyor. Küresel ekonomideki eğilimlere bakan herkes bunu görüyor ve anlıyor. Tek hegemonlu Amerikan tarzı dünya yıkılıyor, yavaş yavaş yok oluyor, giderek geçmişte kalıyor. Ancak ABD buna katlanmak istemiyor, aksine hâkimiyetlerini, küresel diktatörlüklerini korumak ve genişletmek istiyor ve genel kaos koşullarında bunu yapmak daha rahat."

"Bir kez daha tekrarlıyorum. Filistinlilerin yaşadığı trajedinin ve genel olarak Ortadoğu'daki katliamın arkasında, Ukrayna'daki çatışmanın arkasında, dünya genelindeki, Afganistan, Irak, Suriye ve diğer bölgelerdeki birçok çatışmanın arkasında ABD'nin yönetici elitleri ve uyduları duruyor." diyen Putin "Bunu artık herkes anlıyor. Onlar her yerde askeri üslerini dayatıyorlar, sebepsiz yere sürekli askeri güç kullanıyorlar, çatışma bölgelerine silah gönderiyorlar. Ukrayna'ya ve Ortadoğu'ya mali araçlar yönlendiriyorlar. Ukrayna ve Ortadoğu'da nefret kışkırtıyorlar. Kutsal Topraklarda kalıcı barışa ihtiyaçları yok. Ortadoğu'da sürekli kaosa ihtiyaçları var. Bu nedenle Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanmasında, akan kanın durdurulmasında ısrar eden ve bunu yapmaya hazır olan, krizin çözümüne gerçek katkı sağlamak isteyen ve onun üzerinde parazitlik yapmak istemeyen ülkeleri itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Birleşmiş Milletler bile, dünya toplumunun net biçimde ortaya koyduğu duruş bile saldırı, gerçek zulüm ve itibarsızlaştırma girişimleri altında." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.