Rakı Haftası Rezilliği Yasaklanmalıdır

Rakı Haftası Rezilliği Yasaklanmalıdır

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, içki tüketimini teşvike yönelik Rakı Haftası etkinliklerini protesto ederek, hükümeti içkiyi yasaklamaya davet etti.

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, İzmit İnsan Hakları Parkında yaptıkları 401. hafta basın açıklamasında içki tüketimini teşvike yönelik Rakı Haftası etkinliklerini protesto ederek, hükümeti içkiyi yasaklamaya davet etti. Cuma namazı çıkışında yapılan basın açıklamasını Kartepe İnsan Hakları Derneği adına Behlül Metin okudu.


"Müslüman Halkımızın Uyuşturulması Adına Çabalar Sarf Edilmektedir"
Müslüman halkımızın uyuşturulması adına çabalar sarf edildiğini belirten Metin, "6 yıldan beri Türkiye'nin milli içkisi olarak tanıtılan ve 6 ülkede 8- 15 Aralık tarihleri arasında içki haftası olarak kutlanan, rakı haftası ile Müslüman halkımızın daha fazla zehirlenmesi ve uyuşturulması adına çabalar sarf edilmektedir. Âlemlere rahmet, Hz. Muhammed (sav) Efendimiz, "içki kötülüğün anasıdır" buyurarak Müslümanlara içkinin her çeşidinden (rakı, votka, bira, viski, şarap ve benzeri içkiler) uzak durmalarını emretmiştir" dedi.

 

"İçki Haftasını Şiddetle ve Esefle Kınıyoruz"
Yüce Rabbimizin kesin olarak yasakladığı içkinin, ülkemizde tüketilmesi ve bunun adına etkinlikler düzenlenmesinin Müslümanlar adına yüz kızartıcı utanılacak bir durum olduğuna dikkat çeken Metin, "Bizler İslami insan hakları savunucuları olarak her türlü kötülüğün anası olan, bilinci yok eden, insanlık âleminin baş düşmanı olan içki kullanımını teşvik amaçlı, içki haftasını şiddetle ve esefle kınıyoruz. Müslümanlar olarak böyle bir haftayı reddediyoruz, ayrıca bizim gibi halkı yüzde 99 Müslüman olan bir ülkeden, böyle bir kutlamanın bütün dünyaya yayılmaya çalışılması, Müslümanlar açısından utanç verici bir durumdur" ifadelerini kullandı.

 

"Halkımızın Hem Dünyası Hem de Ahireti Yok Edilmekte"
"Ey kimliğinde, din hanesinde İslam yazan Müslüman halkımız, içkiden ve diğer uyuşturuculardan uzak durun" diyen Metin, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren birçok şehirde içki üreten fabrikalar kurulmuş ve üretilen bu içkilerin satışı için neredeyse her mahalleye içki satan alışveriş merkezleri, dükkânlar, büfeler, içkili lokantalar, meyhaneler, birahaneler, barlar, pavyonlar ve benzeri kurumlar kurulmuştur. Bunlarla halkımızın hem dünyası hem de ahireti yok edilmiştir" dedi.

 

Hükümeti İçkiyi Yasaklamaya Davet Ediyoruz
Açıklamasında hükümeti içkiyi de, uyuşturucu gibi yasaklamaya davet eden Behlül Metin, "İçki kullanmayanların, içki müptelalarından zarar görmeden yaşama hakkı için, hükümeti içkiyi de, uyuşturucu gibi yasaklamaya davet ediyoruz. İçki müptelalarının, kendilerine ve başkalarına verecekleri zararlardan devlet tarafından korunmak en doğal insan hakkıdır. Ülkemizde içki üretilmesini, satılmasını ve içilmesinin yasaklanmasını şiddetle talep ediyoruz. Rakı haftası gibi vatandaşın sağlığını tehdit edecek alışkanlıklara davet eden etkinlikler de devletçe yasaklanmalıdır. Her karış toprağında şehid kanları olan bu mübarek topraklarda Allah'ın yasak ettiği içki pisliğini görmek istemiyoruz" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.