Ramazan ayında gıda ürünlerinde indirim yok

Ramazan ayında gıda ürünlerinde indirim yok

MÜSİAD Van Şube Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, bazı kalemlerdeki fiyat artışları nedeniyle Ramazan ayında vatandaşın indirimli ürün bulmakta zorlanacağını söyledi.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Van’ın yerel marketlerinde indirime giren ürünler geçtiğimiz seneyi aratır oldu. Konuyla ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, "Sebze fiyatları uygun ama Ramazan ayında halkımız ete hasret kalacak.” dedi.

Tasan, “Ramazan ayının yaklaşmasıyla ticaretimiz biraz canlanacak gibi görünüyor yalnız piyasadaki maliyetlerin artmasıyla, maalesef bu yıl halkımıza indirimli ürün veremeyeceğiz. Kurdaki artış ve akaryakıt zamları nedeniyle ister istemez ürünler de zamlandı. Şu an geçen seneye oranla piyasadaki ürünlere yüzde 30 kadar zam gelmiş durumda. Bu da halkımızı olumsuz yönde etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

“Zamlar nedeniyle halk umduğu alışverişi yapamayacak”

Sebze dışında bütün gıdaların cep yaktığına dikkat çeken Tasan “Allah'a hamdolsun 2018 yılında sebze fiyatları yükselmedi. Sebze fiyatlarının yükselmemesi de fakir fukaraya olumlu yönde etki etti.  Bakliyat çok yüksek, et çok yüksek. Şu an sadece yerli hayvancılıkla bu iş yürütülmeye çalışılıyor. Fiyatlar ne kadar düşer onu bilmiyorum ama Ramazan gelince ister istemez et fiyatları yükselecek. Ramazan ayında talep arttığı için piyasada da tedarik konusunda sıkıntılar yaşanacak. Bu sıkıntılardan dolayı ister istemez piyasaya bu defa fiyat farkı yansıyacak. Asgari ücret alan bir aile reisi Ramazan ayında üst üste gelen zamlardan dolayı umduğu alışverişi yapamayacak.” şeklinde konuştu.

“Hükümetin ucuz et için yerli hayvancılığı desteklemesi lazım”

Et fiyatlarına Ramazan ayında yeni bir zammın geleceğini söyleyen Tasan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Biz özellikle Ramazan'a özel indirim broşürü çıkardık. 15 üründe özel indirim yaptık. İnsanlarda Ramazan ayının farkındalığını oluşturmak istedik. Bu da piyasada olumlu yönde etki yaptı.  Hayırlı gün ve gecelerde bu gibi kampanyaları yapıyoruz ve düzenliyoruz ki insanların dikkatlerini o gün ve geceye çekelim. Hükümetin de özellikle yerli hayvancılığı desteklemesi lazım, dışarıdan getirilen ithal etlerle fiyatlar düşmez. Bölgemizin geçmişinde bu konuda büyük bir potansiyel vardı, o potansiyeli yeniden canlandırmamız gerekiyor."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.